Annons:

Partierna bjöds in till extramöte om ny förskola:

Samtliga partier bjöds in till ett extramöte om förskolan, men majoriteten har inte ändrat sig enligt Helen Nilsson (S).

Partierna bjöds in till extramöte om ny förskola: "Har inte ändrat oss"

I förra veckan bjöds samtliga politiska partier i kommunen in till ett extramöte om den nya förskolan. Majoriteten vill fortfarande att den ska placeras i Skyttehagen.
– Det borde ha varit gjort i går, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Placeringen av den nya förskolan i tätorten är en av de mest debatterade frågorna det senaste året. Nyligen bjöds samtliga partier in till ett möte om den tilltänkta placeringen uppe i Skyttehagen. 

– Vi har haft ett möte där vi förklarat för varandra vad vi tycker om placering av förskolan. Vi har grottat ned oss i ekonomi, i placering, tillgänglighet, samordning och alla delar i det, säger kommunstyrelsens vice ordförande, Helen Nilsson (S).

Majoriteten bestående av S och M står fast vid att den ska byggas i Skyttehagen mellan de två befintliga förskolorna. Man vill se en tio avdelningar stor förskola i området.

– Vi står kvar vid det beslutet, ja. Men vi ville ändå ta en diskussion vidare, så att vi får säga vårt och de får säga sitt. Jag tänker att de andra partierna sa att de skulle hem och fundera. Vi har inte ändrat oss.

Finns det ett starkt stöd inom era grupper i frågan?

– Ja, det upplever jag.

"Borde varit gjort i går"

Något beslut har inte fattats. 

– Vi har bara fört diskussionen och politiken försöker påverka varandra. Vi försöker se om vi kan närma oss varandra. Det är viktigt att vi har en dialog om utvecklingen framåt och vi står inför ett val också. Vi är i en brytpunkt där vi måste bestämma oss för olika saker.

Helen Nilsson ser gärna att man kommer till skott väldigt snart.

– Det är angeläget, helst borde det ha varit gjort i går. När som helst vore bra och när vi i majoriteten plockat fram allt och tittat och värderat kvaliteten, läget, samordningen och ekonomin – då ser vi inget annat beslut än det här att ta.

Kan det bli ett beslut innan valet?

– Det är väl oklart om vi kommer dit, men jag skulle tro det. 

"Blir fler barnfamiljer"

Området passar väl för en ny förskola, tycker hon.

– Det ligger där vi har mest barnunderlag och den här kommundelen är den som kommer byta flest äldre mot yngre och då blir det fler barnfamiljer. 

När tror du att en ny förskola kan stå färdig?

– Det kommer nog ta en stund, det är ju risk för överklaganden och så vidare. Tidigast hösten 2019 tror jag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt