Annons:

Nu backar man – blir bara detaljplan för förskola i VOK

Kommunstyrelsen har endast beställt en detaljplan för förskola i VOK-skogen.

Nu backar man – blir bara detaljplan för förskola i VOK

Det blir bara en detaljplan för att bygga en förskola i VOK-skogen. Kommunstyrelsen backar från sina tidigare planer.
– Det har blivit för mycket debatt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Helen Nilsson (S).

Annons:

Planerna på att bygga en ny förskola vid området Skyttehagen, i VOK-skogen, har väckt mycket debatt. 

Initalt pratade även kommunstyrelsen om att området kunde bebyggas ytterligare. Nu backar man helt från det. 

– Det är helt bestämt och klart att vi har beställt en detaljplan för att bygga en förskola och inget mer. Vi går inte vidare med någon annan plan, men dialogen fortsätter med intressenter om området som sådant, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M).

Varför går ni bara fram med en förskola?

– Vi har sagt hela tiden, när vi pratat om resten om området, att vi tyckte att det behövdes göras en markplansbedömning på området samtidigt inför framtiden. Men vi tycker att det har varit för mycket debatt om det här, vi har försökt att förklara att det är en tjänstemannaundersökning och att vi i politiken inte tagit något mer beslut än att göra en markundersökning. Det vi är intresserade av är en förskola. Därför drar vi tillbaka undersökningen också. Man får väl göra det om man tänker fortsätta med det området längre fram, säger Helen Nilsson (S).

"Tar fram undersökningarna"

Området som ligger på andra sidan Snokebovägen från VOK, i korsningen mellan Snokebovägen och Astrid Lindgrens gata, ska man titta vidare på.

– Vi ska plocka fram de gamla undersökningarna och redovisa fakta varför det inte byggts där tidigare. Den sammanställningen ska vi framöver, det var ju det området som VOK föreslog, säger Helen Nilsson (S). 

Centerpartiet och Vänsterpartiet lade ett förslag om att bygga två förskolor med fem avdelningar än en förskola med åtta till tio avdelningar. 

– Det avslog vi från majoriteten, men vi är överens i kommunstyrelsen om att beställa den här detaljplanen för förskola. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt