Annons:

Nuvarande kostnaden för drillen: 26 000 kronor per år

I går hade Kulturskolans drillgrupp sin sista uppvisning i kommunal regi. Foto: Rebecka Fredriksson

Nuvarande kostnaden för drillen: 26 000 kronor per år

Kommunens nuvarande kostnad för drillen ligger på cirka 26 000 per år. Det visar en uträkning som Dagens Vimmerby har gjort. – Vi får titta på det, säger Peter Högberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Annons:

Över hundra barn och ungdomar berörs av majoritetens skövling av Kulturskolan. Flest berörs inom drillverksamheten, som har 32 barn i två olika grupper i höst.

I går hade drillgrupperna sin kanske sista föreställning. Åtminstone med kommunen som ansvarig för verksamheten.

Sedan en längre tid sköter två timanställda kommunens drillverksamhet. De två personerna, Emelie och Adela Johansson, får 118 respektive 95 kronor i timmen inklusive semesterersättning. Verksamheten pågår i 2,5 timme per vecka. Vårterminen har, enligt en uppskattning, 21 träffar och höstterminen 16. Det ger en terminskostnad på 11 196 kronor respektive 14 696 kronor och totalt cirka 26 000 kronor per år.

Anledningen till att Emelie och Adela Johansson tagit över drillverksamheten är att den ordinarie medarbetaren, som sägs upp från och med den 1 januari, delvis sjukskrivit sig.

Emelie Johansson vill rädda drillen. – Vi är beredda att jobba till och med utan betalning till en början bara för att vi vill att det ska finnas kvar. Vi kommer att göra allt. Det stora problemet är lokaler, sa hon till Dagens Vimmerby i en artikel från tidigare i dag.

Kan ni inte hyra av Kulturskolan?

– Det verkar svårt. Så fort man nämner drill så är det stopp, säger Emelie Johansson.

”Hoppas vi kan hitta lösning”

Enligt nämndens ordförande Peter Högberg har kommunen inlett ett arbete för att se om det går att rädda drillverksamheten.

– Grunden i drillen är att det är en delad tjänst, men jag hoppas att vi kan hitta en lösning för drillen.

Går det inte behålla de två timanställda ledarna?

– Vi får titta på det. Vi vill inte vara på gungfly med arbetsrätten. Går det säga upp fast personal och sedan anställa timpersonal? Jag är osäker på det, men vi försöker hitta lösningar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt