Annons:

Så går tankarna i Pelarne inför skolvalet

I morgon säger Vimmerbys medborgare sitt om framtiden för Körsbärskullens förskola i Pelarne. Foto: Vimmerby kommun

Så går tankarna i Pelarne inför skolvalet

Inför söndagens folkomröstningen har Dagens Vimmerby tagit tempen på en av de mest engagerade i frågan på respektive ort. Alla tre har fått samma frågor och först ut i miniserien är Johanna Karlsson från Pelarne.

Annons:

Hur är stämningen i Pelarne inför valet?

– Det är nog förväntansfullt och hoppfullt, men det känns som att vi är borträknade i och med att förskolan stängs redan den 1 april. Många har redan tvingats placera sin barn på en annan förskola och jag tror att vi hade haft en annan chans om de hade väntat med nedläggningen till hösten. Nu är det sju-åtta barn kvar på förskolan, det ironiska är att de har tvingats placera ett barn från Storebro här för att det inte fanns plats.

Vad tror du om valresultatet?

– Jag tror absolut att alternativ B vinner och på ett högt valdeltagande. Kanske att 75 procent av de som röstar vill ha kvar skolorna och förskolan.

Vilket valresultat tror du krävs för att majoriteten ska behålla skolorna?

– Jag tror att det krävs ett valdeltagande över 70 procent och det verkar inte vara omöjligt. En klar majoritet av dem måste rösta på B.

 Hur stor bedömer du att uppslutningen för alternativ B är i Pelarne?

– Jag tror att alla här röstar på alternativ B. Jag har inte hört något annat, men det kanske man inte skyltar med. 

Vilken betydelse tror du att frågan har för Pelarnes framtid?

– Jättestor. Otroligt många unga familjer har flyttat hit under de senaste åren och det har varit riv efter husen. Många har velat bo här, men så tror jag inte det kommer vara om förskolan läggs ned. Jag tror att det kommer att försvinna barnfamiljer.

Hur skulle du sammanfatta tiden i bygden sedan den 31 mars?

– Sammanhållningen har ökat. Man har blivit mer målmedveten och alla har jobbat för samma sak. Det har varit positivt, men det vore jättetråkigt om vi inte lyckades.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt