Annons:

CANCERAVDELNINGEN STÄNGS I VÄSTERVIK

Canceravdelningen stängs på Västerviks sjukhus och nu hänvisas patienterna till Kalmar i stället. Foto: Jakob Karlsson

CANCERAVDELNINGEN STÄNGS I VÄSTERVIK

Från och med den 8 maj stängs canceravdelningen i Västervik på grund av personalbrist. Det berättar Västerviks-Tidningen i dag.

Annons:

Den 8 maj gör två sjuksköterskor sin sista dag på avdelningen och några nya har Region Kalmar inte lyckats hitta. Det innebär att canceravdelningen på Västerviks sjukhus stängs tills personalkrisen har löst sig.

Magnus Lagerlund är chef för avdelningen:

– Vi har vänt på varenda sten för att hitta andra lösningar. Jag är bedrövad över att vi hamnat i den här situationen och naturligtvis innebär det mer resor för våra patienter. Vi kommer att öppna så snart vi har tillräckligt bra bemanning och kommer att göra allt för att stängningen ska bli så kortvarig som möjligt, säger han till VT.

"Blir ohållbart"

Enligt VT besöks avdelningen av 40-45 patienter. De hänvisas till Kalmar i fortsättningen. Att låta en sjuksköterska från Kalmar bemanna verksamheten är inte aktuellt:

– När vi inte har någon fast sjuksköterska på plats blir det ohållbart att hålla kvar den goda vården och garantera patientsäkerheten, vilket gör att vi tillfälligt måste stänga i Västervik. Samtidigt kommer det att satsas hårt på en rekryteringsprocess för att kunna göra en nystart. 

I flera år har det även saknats läkare på avdelningen, vilket lösts genom att läkare från Kalmar bemannat avdelningen.

– Inte optimalt, vi skulle vilja ha bättre kontinuitet för våra patienter. Det vore bra om det fanns medicinskt stöd för våra sjuksköterskor flera dagar i veckan, men den här lösningen har varit bättre än bemanningsbolag.Vi har försökt se vad vi kan göra för framtiden. Att se över läkarbemanningen i Västervik är en viktig sak och jag hoppas vi kan hitta någon som vill bo och jobba som onkolog där, säger Magnus Lagerlund till VT. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt