Annons:

Kommunalrådet agerar för butiken – skriver öppet brev till speljätten

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) har skrivit ett öppet brev till Svenska Spel. Foto: Jakob Karlsson

Kommunalrådet agerar för butiken – skriver öppet brev till speljätten

Tempo får inte längre serva sina kunder med Svenska Spels utbud. Det berättade Dagens Vimmerby i början av juli.

Annons:

Skälet är att den nye butiksinnehavaren, Henry Han, inte kan flytande svenska. 

– De vill inte leverera Svenska Spel till oss längre på grund av att ägaren och firmatecknaren (Henry Han) inte talar flytande svenska. Svenska Spel vill endast ha kontakt med firmatecknaren och de hävdar att han inte kan dela ut vinster på grund av språket. De har satt sig på tvären och säger att han inte kan språket i den grad som krävs, sa butikens Lotta Gustafsson till DV i juli. 

"Det är olyckligt"

Nu väljer kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) att agera i frågan. Hon har formulerat ett öppet brev till Speljätten. Hela brevet kan du läsa här: 

"Jag besökte den nya ägaren som heter Henry Han, till närbutiken i Tuna, Vimmerby kommun i juni månad 2019. Han beskrev då att Svenska Spel nekar honom fortsättningsvis att vara ombud för Svenska spel på grund av bristande språkkunskaper trots att det finns två anställda i butiken som arbetat där länge och som har flytande svenska.

Det är olyckligt då det finns risk att denna landsbygdsbutik tappar servicenivå och därmed förlorar trogna lokala kunder. 

Därför undrar jag hur ägaren skulle kunna få fortsatt förtroende som ombud för Svenska spel. Jag har förstått att många landsbygdsbutiker som bytt ägare drabbats av samma situation. 

Jag anser att Svenska spel borde överväga att se över sina regler och säkerställa service på landsbygden och gå före så att nya svenskar kan driva företag och ge god service på landsbygden.

Hur förklarar ni era regler och hur ska nya utlandsfödda företagare kunna få ert förtroende? Integrationen måste alla ta ett ansvar för. Tacksam för snabbt svar!"

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt