Annons:

Så ser områdeschefen på paviljonger på skolgården

På Astrid Lindgrens skola kan det bli paviljonger. Frågan avgörs på kvällens fullmäktige. Foto: Vimmerby kommun

Så ser områdeschefen på paviljonger på skolgården

I kväll tar kommunfullmäktige beslut om att placera paviljonger på skolgården på Astrid Lindgrens skola. Områdeschefen Tomas Svensson tycker inte att placeringen är optimal, men är inte heller kritisk. – Vi har ett jättebehov av lokaler, men det är också ett problem med en för liten skolgård, säger han.

Annons:

Astrid Lindgrens skolas lilla skolgård ska bli ännu mindre. I alla fall om den lila majoriteten får som den vill i kväll. Paviljongerna ska placeras på fotbollsplanen på Astrid Lindgrens skolas skolgård. Att iordningställa marken kostar 1,1 miljoner kronor.

Oppositionen, med Centerpartiet i spetsen, är kritisk till placeringen. Men särskilt negativt inställd är inte områdeschefen Tomas Svensson. 

– Vi har ju letat efter lokaler hela hösten på grund av antalet asylsökade och haft ett jätteproblem. Vi har fått göra om scheman och är jätteglada över att få paviljonger, säger han. 

Hur ser du på placeringen?

– Det är ett problem att det är en liten skolgård också, förstås. Men paviljonger är något vi vill ha. 

Placering på Grankotten

Helst av allt hade skolledningen velat se en placering på Grankotten. 

– Det var det mest optimala, men det skulle ta ett år att riva det och göra om startplanerna fick vi höra. Det här behövde vi ha så fort som möjligt. 

På vilket sätt påverkar det här skolgården?

– Man måste göra något åt skolgården, så vi får en fotbollsplan någonstans. Vi vill kunna flytta den befintliga fotbollsplatsen lite, så vi fortfarande har två. 

Hur ska det gå till?

– Det har vi inte fått detaljer kring än, men det är tanken som fastighetsavdelningen har. Vi har vårt renoveringsarbete också. Det ska tas fram en projektgrupp som ska titta på det här. Hur det löser sig med skolgården återstår att se. 

Dagens Vimmerby har sökt Gudrun Werner, rektor för F-6, på AL-skolan utan att nå henne. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt