Annons:

Tillåter bekämpningsmedel – inom vattenskyddsområde

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Davidsson menar att nämnden var tvungen att tillåta bekämpningsmedel. Foto: Kristdemokraterna

Tillåter bekämpningsmedel – inom vattenskyddsområde

Miljö- och byggnadsnämnden godkänner Vidersborgs plantskolas ansökan om att använda bekämpningsmedel inom kommunens vattenskyddsområde.

Annons:

Vidersborgs plantskola har fått sin ansökan om att fortsätta använda bekämpningsmedel inom kommunens vattenskyddsområde beviljad. Bekämpningsmedlen som ska användas är Mospilan och Topas. Den tillåtna mängden bekämpningsmedel ligger på maximalt tio liter per år när det spätts ut med vatten. I beslutet skriver nämnden att risken för att gränsvärdet för bekämpningsmedel i dricksvattnet är ”försumbar”.

Kommunens energibolag, VEMAB, har tillstånd för att pumpa upp vatten från vattentäkten. 

Miljö- och byggnadsnämnden ska avgöra varje utsläpp inom ett vattenskyddsområde från fall till fall.

Patrik och Monika Johansson driver Vidersborgs Plantskola. 

– Vi har precis som vanligt lämnat in ansökan om att använda bekämpningsmedel och fått det godkänt. Vi har haft detta tillstånd i cirka 15 år och det är ytterst lite bekämpningsmedel på Vidersborg. Vi har grönytor som samla upp alla eventuella rester så att inget ska gå ner i grundvattnet. Vi har koll på vad vi gör och är inga "miljöbovar", skriver de i ett mejl till Dagens Vimmerby.

Fotnot: Den här artikeln har uppdaterats sedan Dagens Vimmerby blandat ihop två olika ärenden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt