Annons:

Johansson (V):

Lars Johansson menar att Ingela Nilsson Nachtweijs avhopp var nödvändigt. Foto: Simon Henriksson

Johansson (V): "Var nödvändigt för att komma vidare"

Att Ingela Nilsson Nachtweij avgår som kommunalråd var nödvändigt för Vimmerby kommun. Det anser vänsterpartisten Lars Johansson.
– Jag förstår att det har varit tufft för Ingela med hård press, säger han.

Annons:

Vänsterpartiet har hållit en förhållandevis låg profil kring den situation som uppstått i Vimmerby kommun den senaste tiden. Lars Johansson (V) menar att dagens besked från Ingela Nilsson Nachtweij var nödvändigt.

– På ett personligt plan är det väldigt ledsamt. Jag förstår att det har varit tufft för Ingela med hård press, och det har varit tufft för många. Jag tänker att som läget är så jag tror att det här var nödvändigt för att Vimmerby kommun skulle kunna komma vidare, säger han.

Johansson anser att det har varit en god bild kring vad som har hänt i media.

– Jag förstår om människor känner att de inte vet vad som har hänt, men min bild är att det har varit en god bild i media kring vad det handlar om. I början funderade jag också, men såvitt jag förstår handlar det om det som har framkommit. Sedan har detaljer inte framkommit, men om allmänheten inte känner att de förstår är det allvarligt för demokratin och öppenheten i kommunen, säger han och fortsätter:

– Samtidigt är det så att i konflikter och när människor mår dåligt gynnar det inte att allt sägs. Det är en avvägning. Det är som många säger, att det är komplext när det är en konflikt och det finns flera sidor. Det tror jag alla som har upplevt en konflikt vet.

"Inte vår sak"

Dock tycker Lars Johansson att det har varit för mycket personfokus.

– Både bland tjänstemän och politiker. Det här handlar om att styra en kommun. Som förtroendevald är man vald på ett förtroende och finns inte förtroendet inom en majoritet eller med tjänstemännen, så funkar det inte. Då spelar det inte någon roll om man har goda ambitioner.

Flera andra partier har tidigare krävt INN:s avgång, men det har aldrig Vänsterpartiet haft tankar på.

– Det är inte vår sak som oppositionsparti. Hade det varit vårt parti det handlat om, så är inte det viktigaste vem som är KSO. Då hade det handlat om att fortsätta vårt politiska projekt, men det kanske är en strid om politik. Det vet inte jag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt