Annons:

HON FÖRESLÅS BLI NY ORDFÖRANDE FÖR REGIONSTYRELSEN

Angelica Katsanidou från Västervik föreslås bli ny ordförande för regionstyrelsen i Region Kalmar län. Foto: Anders Sjögren

HON FÖRESLÅS BLI NY ORDFÖRANDE FÖR REGIONSTYRELSEN

Distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Kalmar län har sagt sitt enhälliga ja till att Västervikspolitikern Angelica Katsanidou (S) ska bli ny ordförande för regionstyrelsen i Region Kalmar.

Annons:

När regionstyrelsens ordförande Anders Henrik valdes till andre vice ordförande för SKL, Sveriges kommuner och landsting, påbörjade Socialdemokraterna en process för att utse ett nytt regionråd. 

På söndagskvällens möte med distriktsstyrelsen sa en enig styrelse ja till att föreslå Angelica Katsanidou från Västervik till länets nya regionråd. 

– Vi har haft en bra process. Vi har intervjuat alla kandidaterna och vi har rest runt till samtliga kommuner och träffat lokala företrädare. Allt för att få ett så bra underlag för vår rekommendation till regiongruppen som möjligt. Angelica kommer göra ett utmärkt arbete och jag känner mig glad för att få lämna över ordförandeklubban till henne, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, i ett pressmeddelande. 

Slutgiltigt beslut fattas i morgon

Vimmerbypolitikern Helen Nilsson, vice ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, fyller i: 

– Det vi i distriktsstyrelsen har kommit fram till efter flera intervjuer och träffar är alltså att vi ska förorda att regiongruppen på sitt möte utser Angelica Katsanidou till regionstyrelsens ordförande, säger Helen Nilsson, vice ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Den socialdemokratiska regiongruppen fattar beslutet under måndagen. Regiongruppen kommer även inleda ett arbete för att fördela politiker på olika platser i regionpolitiken. Mattias Adolfson kommer föreslås att leda personalutskottet samt att bli gruppordförande för regiongruppen. Yvonne Hagberg föreslås fortsätta ha ansvar för primärvården och Peter Wretlund föreslås ha fortsatt ansvar för kollektivtrafikfrågorna och regional utveckling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt