Annons:

Nilsson om extramiljonerna:

Helen Nilsson (S) gläds åt extramiljonerna från regeringen. Foto: Simon Henriksson

Nilsson om extramiljonerna: "Behöver det och kommer behöva det"

Vimmerby kommun får knappt 16 miljoner kronor extra av regeringen. Totalt handlar det om 23,9 miljoner kronor i vårändringsbudgeten.
– Det är pengar vi behöver och kommer behöva, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S). 

Annons:

På torsdagen presenterade regeringen ännu mer pengar till Sveriges kommuner och regioner. För Vimmerby kommun innebär det ett extra tillskott på knappt 16 miljoner kronor. 

– Många kommuner och regioner har det väldigt tufft, så det är pengar som kommer komma väl till pass. Vi behöver det och kommer behöva det. Det akuta får vi ta det med vi har, men det kommer tuffa tider och då behöver de här pengarna. Jag är jättetacksam, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Hon blev positivt överraskad över storleken på tillskottet.

– Det är ganska rejält tilltaget och lite mer än jag hade föreställt mig. Det är jättebra. Då slipper man tänka på varje öre. Totalt får vi 23,9 miljoner och det är pengar vi inte har fördelat eller lagt ut än på budgeten. Det är bra för både skolan och omsorgen.

Är det dit pengarna kommer gå?

– Det får bli prioriterade områden och vi vet att omsorgen har det tufft. Ska man ta tag i de saker man lärt sig av den här krisen, så antar jag att det blir många av de delarna som prioriteras. Det är sjukvården som främst påverkas, men omsorgen är också drabbade och kommer bli ännu mer drabbade. Vi måste vara förberedda och rusta framåt.

Kan pengarna användas till fler stödinsatser lokalt?

– Vi har möten varje vecka och förhåller oss till det som kommer uppifrån. Det handlar om ifall sjukläget blir värre eller om lokala företag får det värre, då måste vi hjälpa till så gott vi kan. Vi har pratat om att även komma fram till något med skola och gymnasiet. Det kan också handla om att stödja företag ytterligare. Det kommer komma mer. 

Helen Nilsson (S) tycker att samarbetet mellan partierna fungerar väl.

– Vi har lite olika inlägg ibland, men den viktigaste vägen – om hur vi ska gå – har vi gemensamt. Vi pratar oss fram för att enas och vi har den freden vi sa att vi skulle ha. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt