Annons:

C vill stänga anläggningen – om avtal saknas 2017

Centerpartiet kommer att yrka på att stänga anläggningen om avtal saknas, säger Erik Paulsson (C).

C vill stänga anläggningen – om avtal saknas 2017

Saknas fortfarande ett giltigt avtal mellan Vimmerby kommun och Vimmerby IF inför säsongen 2017 vill Centerpartiet stänga anläggningen. – Vi kommer att yrka på det, säger Erik Paulsson (C), ledamot för partiet i kommunstyrelsen.

Annons:

I går fattade en enig kommunstyrelse beslut om att läktaren från Vimarvallen ska flyttas ned till Arena Ceos/Arena Skobes. Kommunstyrelsen tog också enhälligt beslut om att lösa miljöproblemen som orsakats av konstgräsets granulat.

Oppositionen var med majoriteten – men ville i en attsats sätta press på att ett avtal tas fram mellan Vimmerby IF och Vimmerby kommun. Voteringen vanns av majoriteten med 6-3. 

– Våra kompletterande attsatser handlar om tydlighet, rimlighet och rättvisa. Anläggningen måste göras färdig, men det ska också finnas en tydlighet i vad kommun och politik förväntar sig av aktörer. Det kan inte vara löst tyckande på sammanträden, utan det måste få avtryck i dokument och beslut. Det här skapar en otydlighet och gör det svårare för tjänstemännen att ta det här vidare. Det har varit för mycket handskakningar och informella överenskommelser med externa aktörer, politiker och tjänstemän utan tydliga avtal, säger Erik Paulsson (C), ledamot i kommunstyrelsen.

"Extremt viktigt"

Finns inget avtal när fotbollssäsongen börjar 2017 kommer Centerpartiet arbeta för att anläggningen stängs. 

– Det är orimligt att lägga den här typen av pengar på en kommunal anläggning utan tydliga avtal och ekonomiska villkor. Det måste fram och det vi vill säga med attsatserna är att vi från politikens sida tycker att det är extremt viktigt att det kommer till stånd ett avtal mellan kommunen och VIF. 

Om det inte finns ett avtal inför nästa säsong kommer ni jobba för att stänga anläggningen?

– Nu är det högst osannolikt, men ja, vi kommer att yrka på det. Det är inte rimligt att VIF brukar en färdig anläggning innan de tecknat ett avtal. Det är en rättvisefråga och kommunen lägger ohyggligt mycket pengar på den här anläggningen och ingen annan fotbollsförening har tillgång till en anläggning som kommunen driftar och investerar i. 

"Många bitar"

Dagens Vimmerby har tidigare skrivit om att det fortfarande saknas gällande avtal mellan kommunen och Vimmerby IF. Parterna har skickat fakturor till varandra för verksamhetsåret 2015. Kommunens faktura för verksamhetsåret 2015 låg på 100 000 kronor och är ännu inte betald. 

– Det är många bitar i det här, men inget tydligt avtal finns eller har funnits. Så kan vi inte fortsätta. Det här är antagligen en miss från flera olika håll och borde ha gjorts innan Vimmerby IF flyttade in på anläggningen. Man borde ha tagit fram ett avtal som reglerar allting utifrån hur det ska fungera när anläggningen är färdig. 

Centerpartiet vill inte heller att det ska läggas lika mycket tid på konstgräsplanen som det görs i dag. 

– Man måste ifrågasätta rimligheten i att kostnadsmässigt hålla den här anläggningen helt snöfri 52 veckor om året. Många andra kommuner gör inte det, de håller öppet 40 veckor och en del har temperaturstyrda regler. Är det si eller så kallt röjer vi inte. Man måste ha en rimlig koll och en viss respekt för vart vi befinner oss på jordklotet och hushålla med de resurser vi har. Det här gäller även ishallen, vi kan inte dra igång det när det är 30 grader plus mitt i sommaren. 

Dagens Vimmerby har sökt Vimmerby IF:s Stefan Bragsjö. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt