Annons:

Mejlväxlingen mellan Glennfalk och kommunledningen

Förra kommunalrådet Micael Glennfalk (M) skriver själv att han fått besked om att han måste vända sig till nämnden för att få till en ändring i turordningslistan. Foto: Jakob Karlsson

Mejlväxlingen mellan Glennfalk och kommunledningen

Micael Glennfalk (M) anser inte att han har begärt förtur för sitt bygglovsärende. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Lennart Davidsson (KD) anser att det är solklart. Här publicerar Dagens Vimmerby mejlväxlingen mellan Micael Glennfalk och kommunchefen Carolina Leijonram.

Annons:

I går avslöjade Dagens Vimmerby att förre kommunalrådet och kommunfullmäktigeledamoten Micael Glennfalk (M) är mycket besviken på att hans bygglovsansökan inte behandlas omedelbart. Glennfalk har begärt att hans ärende ska hanteras "snabbt" – men menar att han inte begärt förtur. 

Enligt tjänstemannen Linda Johansson ligger cirka 20 ärenden före Glennfalks i kön – och Lennart Davidsson (KD) tycker att det är mycket tydligt att Glennfalk begärt förtur.

Dagens Vimmerby publicerar nu de mejl som vi fått från kommunen efter vår begäran.

Den 7 oktober, två dagar efter att Glennfalks ärendet blev komplett, skrev han så här till Carolina Leijonram, Tomas Peterson och Anders Helgée:  

"Bygginspektören har ärendet komplett vad avser solelpaneler på Björkbacken. Men fattar ändå inget delegationsbeslut utan skriver nu bara att allt är komplett.

Hennes chef Daniel Johansson säger att ifall de inte ska ta i turordning får jag vända mig till nämnden.

Vi kan alltså inte starta måndag och entreprenören åker nu till Loftahammar för jobb. 400.000 kan jag få i statligt bidrag till denna investering på 1,2 milj. Nu riskeras den.

Det är uppenbart att det blivit sämre sedan Vimmerby gick ihop med Hultsfred i miljö och bygg. Man har trots sammanslagning inte lyckats bemanna och då spelar det ju ingen roll.

Jag kommer att föreslå förändring i form av en motion i fullmäktige.

Situationen är ogörlig och hämmar starkt tillväxten i Vimmerby.

Jag ska samla in vittnesmål nu från bygglovssökande som underlag till motionen. Tomas, ring Åke Säll om du vill ha ett första vittnesmål. Hans ärendekorg är full."

Dagen efter svarade Carolina Leijonram på följande sätt: 

"Jag har ställt alla frågor jag kan komma på till ledning och politiker för att ta reda på att du varken får "gräddfil" eller "blir förbigången" för att du är kritisk. Något sådant har jag inte fått fram.

Sedan är det resursbrist och jag har inte ändrat uppfattning kring gemensam miljö och byggnadsnämnd/förvaltning. Vimmerby kommun hade haft, om möjligt ännu svårare, att klara uppdraget som egen kommun.

Nu har man lyckats med rekrytering där personer har nära geografisk anknytning till Vimmerby, vilket förhoppningsvis minskar omsättningshastigheten. Det gör att situationen kommer att förbättras, även om det tar några veckor, kanske till årsskiftet att komma tillbaka till de handläggningstider vi är vana vid i Vimmerby.

Kunde du ha ansökt i ett tidigare skede? Förvaltningen har varit ute i media och försökt kommunicera att vi har hårt tryck och längre handläggningstider är normalt... Kanske tycker du att det ändå inte framgått...?

Min förhoppning är naturligtvis att du kan fullfölja dina planer och får stödet, nu när du i princip lämnat "politikerstolen" så är du en mycket viktig aktör i Vimmerbys näringsliv, det tycker vi, även om du tror att vi tycker och agerar annorlunda."

Här hittar du tidigare artiklar i ämnet: 

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8288/glennfalk-vill-ga-fore-i-bygglovskon-begart-att-de-ska-ta-arendet/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8290/namndens-ordforande-solklart-att-han-begart-fortur/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8289/chefen-vi-tar-alla-arenden-sa-snabbt-vi-kan/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/8300/kommunalradet-forsvarar-glennfalk-ser-inget-markvardigt-med-det

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt