Annons:

Kommunen förlänger hemsändningsbidraget – så hög blir kostnaden

Hemsändningsbidraget förlängs ytterligare. Foto: MostPhotos

Kommunen förlänger hemsändningsbidraget – så hög blir kostnaden

Den som är i riskgrupp eller har symtom kan fortsatt få hjälp att handla. Nu förlänger kommunen hemsändningsbidraget ännu en gång. 

Annons:

Det utökade hemsändningsbidraget har förlängt i flera omgångar och nu sker det igen. Åtgärden har vidtagits för att minska smittspridning i riskgrupperna gällande covid-19. 

Nu förlängs hemsändningsbidraget mellan 1 april till 30 juni. Kostnaden för kommunen blir 320 000 kronor för den perioden.

– Det gör att våra handlare kan köra hem maten till de som har behov av det och inte kan handla i butik själva, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Kan det här komma att bli permanent?

– Det blir nog för dyrt. Det här är en service våra handlare har mot en kostnad och vid någon punkt får man nog överväga om det är en kostnad den enskilde får bära själv. Just nu är det en samhällsservice där de som är i riskgrupp och de som har symtom inte ska gå att handla, och då är det värt pengarna. Men när det är en annan situation får vi överväga om vi verkligen ska fortsätta. Det handlar om väldigt mycket pengar. 

Redan innan pandemin fanns den här möjligheten på landsbygden.

– Det kommer fortsätta, för där har vi ett regionalt stöd. Det är både ett stöd för äldre människor och ett stöd till lanthandeln. Det kommer vi inte förändra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt