Annons:

SD skriver motion – vill införa

Anneli Jakobsson (SD) har skrivit en motion om att införa barnomsorg på obekväma tider.

SD skriver motion – vill införa "Nattis" i kommunen

Vänsterpartiet har länge försökt få till barnomsorg på obekväma tider i Vimmerby. Nu följer Sverigedemokraterna efter. I en motion skriver partiet att man vill att barn- och utbildningsnämnden utreder frågan.

Annons:

Flera önskemål om barnomsorg på tider som anses som obekväma har inkommit till Vimmerby kommun den senaste tiden. Vänsterpartiet har länge lyft frågan lokalt. 

Barnomsorg på obekväma tider ska rikta sig till de som jobbar på kvällar och helger och i dagsläget behöver hjälp av släkt eller vänner för att passa barnen. 

Nu vill även Sverigedemokraterna införa "Nattis" i Vimmerby. 

I en motion skriver SD att "det är idag väldigt vanligt att föräldrar till barn i förskoleålder jobbar på obekväma arbetstider och därför har det svårt att få ihop det med barnomsorg. Det kan vara 2 föräldrar som jobbar natt eller på samma kvällsskift och får då ta hjälp av anhöriga men det är långt ifrån alla som har den möjligheten, utan man måste riktigt pussla för att få det att gå ihop". 

SD lyfter även fram att arbetslösa och ensamstående är en annan kategori som har det "jättesvårt med barnpassning på tider utanför dagtid". Sverigedemokraterna menar att det är svårt att veta hur många som är i behov av detta och vill därför att barn- och utbildningsnämnden tar fram en handlingsplan för att införa utökad barnomsorg på kvällar och helger samt att BUN tar reda på hur stort behovet är och inför "Nattis" snarast möjligt utifrån de behov som finns.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt