Annons:

Sverigedemokraterna drar tillbaka motion om

SD drar tillbaka sin egen motion om barnomsorg på obekväma tider. På bilden Anneli Jakobsson.

Sverigedemokraterna drar tillbaka motion om "Nattis"

Sverigedemokraterna återkallar sin motion om barnomsorg på obekväma tider. Partiet anser att deras egen motion måste bearbetas. – Vi ska resonera om vad vi ska ändra på vårt gruppmöte, säger gruppledaren Anneli Jakobsson.

Annons:

Vänsterpartiet har länge kämpat för barnomsorg på obekväma tider i Vimmerby. Nyligen följde Sverigedemokraterna efter. I en motion skrev partiet att man önskar att barn- och utbildningsnämnden utreder frågan.

I motionen skrev SD att "det är idag väldigt vanligt att föräldrar till barn i förskoleålder jobbar på obekväma arbetstider och därför har det svårt att få ihop det med barnomsorg. Det kan vara 2 föräldrar som jobbar natt eller på samma kvällsskift och får då ta hjälp av anhöriga men det är långt ifrån alla som har den möjligheten, utan man måste riktigt pussla för att få det att gå ihop". 

SD skrev vidare att de ville att BUN skulle ta fram en handlingsplan och införa "Nattis" snarast möjligt utifrån de behov som finns. 

Men nu har alltså partiet dragit tllbaka sin motion. Anneli Jakobsson var mitt uppe i ett firande på tisdagen och hade inte tid med några längre frågor.

– Den var inte riktigt genombearbetad. Vi ska lägga till lite och drar därför tillbaka den, säger Anneli Jakobsson (SD). 

Vad är det ni ska förändra?

– Det ska vi resonera om i morgon, vad vi ska förändra. 

Er ståndpunkt står fast?

– Det gör den absolut, men vi ska diskutera det här i morgon på gruppmötet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt