Annons:

Antonsson efter New York Marathon:

VSK-löparen Josefine Antonsson kom på 67:e plats i New York Marathon i dag. Foto: Linus Johansson

Antonsson efter New York Marathon: "Galet ont i benen"

Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson gjorde en fantastisk insats i New York Marathon i dag. Antonsson kom 67:a av samtliga kvinnor som sprang loppet. – Jag har galet ont i benen nu, säger hon.

Annons:

Förra året vann Vimmerby SK-löparen Josefine Antonsson en startplats till årets New York Marathon. I dag förvaltade hon vinsten på allra bästa sätt. Antonsson var bara 18 sekunder från drömgränsen på tre timmar och kom i mål som 67:a av samtliga kvinnor i loppet och fjärde bästa europé.

3.00.18 är personligt rekord på 23 minuter. 

– Det var ett mäktigt lopp med en galen publik. Jag är lite lite missnöjd med att ha missat med så få sekunder förstås, men känner ändå att jag gjorde ett bra lopp. Jag gav precis allt jag hade, känns inte som jag kunde gjort något annorlunda. Egentligen kan jag inte vara missnöjd, det var pers med 23 minuter, säger hon till Dagens Vimmerby.

"Fick verkligen kriga"

New York Marathon är ett av världens mest mytomspunna lopp – och ett riktigt tufft marathon. Antonsson fick plåga sig själv ordentligt. 

– Det var både en av de häftigaste löpupplevelserna och en av de jobbigaste faktiskt. Jag var väldigt nära att lägga ner och börja jogga redan innan 30 kilometer. Jag fick verkligen kriga från 27 kilometer och framåt. 

Var hittade du krafterna?

– Jag är ju inte den som ger upp i första taget. Jag försökte vänta ut och se om det bara var en svacka och det kändes bättre efter några kilometer.

Kommer du springa i New York igen?

– Jag kommer nog inte springa här igen. Men det känns som jag måste springa nåt mer marathon. Kanske ett lite plattare...

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt