Annons:

Békési gjorde tre när Tuna vann derbyt mot SVIF

Anthon Békési gjorde tre mål när Tuna vann derbyt med 4-2. Foto: Arkivbild

Békési gjorde tre när Tuna vann derbyt mot SVIF

Det blev seger för IFK Tuna i derbyt mot Södra Vi IF på söndagen. Hemma på Tunhamra blev det 4-2 för Tuna.
– Vi var numret större, säger Tunas spelande tränare Oskar Eriksson.

Annons:

IFK Tuna ligger i ingenmansland och Södra Vi IF säkrade nyligen sitt kontrakt. Det var ett derby som inte gällde så mycket mer än prestige på söndagen.

Det var Tuna som kunde gå av plan mest rakryggat utifrån det. 

– Det märktes att inte något av lagen hade något att spela för. Det fanns inte den där elden i allas ögon. Vi spelade ganska rolig fotboll första 20, men därefter kom Södra Vi in lite mer i matchen. Det kändes ganska bekvämt när vi hade 2-0 och 3-1, men man får inte bli för bekväm. Vi lyckades hålla undan och det kändes aldrig jättefarligt. Vi var numret större och jag tyckte inte Södra Vi var riktigt så tunga som de brukar kunna vara. Det fanns ytor för oss att spela på och vi kunde rulla ganska bekvämt, säger Oskar Eriksson.

Pierre Brorsson, tränare i Södra Vi, höll med om att Tuna vann rättvist.

– Jag kan inte säga något annat, de var bättre än oss och vi hade svårt att få tag i dem på mitten. Framför allt första 20 var de bättre, men sedan spelar vi upp oss och skapar en del chanser. Vi gör en hyfsad match, men räcker inte riktigt till, säger han.

Anthon Békési gjorde tre mål för Tuna och Hampus Nilsson gjorde ett. Hannes Stefansson och Rory Barraza reducerade för SVIF. 

Bäst i hemmalaget var tremålsskytten Békési och Ted Åström Åberg. Albin Gustafsson och Joakim Hammar var värda plusbetyg i SVIF.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt