Annons:

Två nya hemmamatcher den här veckan: ”Inte optimalt”

Matilda Strömdahls Vimmerby spelar på hemmaplan två gånger den här veckan. Foto: Linus Johansson

Två nya hemmamatcher den här veckan: ”Inte optimalt”

Efter den här veckan kommer Vimmerby IF ha spelat åtta hemmamatcher - och bara tre matcher på bortagräs. Spelordningen i damernas division två är ett mysterium.
– Det är inte optimalt, men inget som kommer att störa oss, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Tillhör du en av dem som har känslan att Vimmerby IF:s damlag i division två spelar väldigt ofta på hemmaplan? Då har du en helt korrekt känsla. Hittills har laget spelat sex av nio matcher på Skobes Arena. Och den här veckan väntar två nya hemmamatcher, först mot Linghem i kväll och sedan toppmatch mot Tinnis på lördag.

– Det är klart att det optimala hade varit att ha en mer jämn fördelning, men det är inget som kommer att störa oss. Jag tänker att det kanske till och med kan gynna oss, då naturgräsplanerna blir bättre under säsongens gång, säger Daniel Ohlsson.

Duktig forward

För VIF är den här veckan förstås mycket viktig i jakten på seriesegern. Tranås/Torpa toppar just nu tabellen, tre poäng före Vimmerby, men med en match mer spelad.

– När det gäller matchen mot Linghem (sexa i serien med tolv poäng) så är det lite samma läge som i förra matchen och det är att de har allt att vinna. Vi måste fortsätta att ta jobbet som krävs, oavsett vilka vi möter.

Vad vet du om Linghem?

– De har ju både gjort en hel del mål (26 stycken) och släppte in en hel del (26). De har en duktig forward (Ronja Karlsson Törnborg) som har gjort rätt mycket mål. Annars är det ett kollektiv som jobbar bra tillsammans, säger Daniel Ohlsson.

Vimmerby kommer till spel med exakt samma startelva som i förra matchen.

Fakta

VIF-laget mot Linghem:

Målvakt: Kristina Rödin.

Backlinje: Moa Thorstensson, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Emilia Nilsson.

Mittfält: Maria Anspach, Emilia Rosenqvist, Hanna Ericsson, Matilda Strömdahl.

Anfall: Nathalie Johansson, Anna Karlsson.

Bänk: Alice Fröjd, Alice Juneskog och Greta Koponen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt