Annons:

Tufft cupspel för SVIF – föll mot Lojal idag

Lojals tränare Viktor Gimolli var nöjd med sitt lag efter 3-2 mot Södra Vi. Foto: Arkivbild

Tufft cupspel för SVIF – föll mot Lojal idag

Södra Vi IF gör nog bäst i att glömma årets Toyota Cup. På de tre matcherna blev det bara en poäng – och gruppspelet avslutades med en 2-3-förlust mot division sex-laget SK Lojal.
– Jag tycker vi har kontroll på hela matchen, säger Lojals Viktor Gimolli.

Annons:

Lojal – som också var utan chans på avancemang inför drabbningen – roffade åt sig en 2-0-ledning tidigt efter dubbla fullträffar av Deart Agushi. SVIF avslutade första starkt och gick upp till 2-2. Marcus Hedlund och Ricky Gustafsson gjorde målen.

I andra stod matchen och vägde, men Lojal lyckades avgöra med dagens andra straffspark. Återigen var det Agushi som nätade.

– Vi spelade väldigt bra, rullade boll fint och fokuserade på vårt spel. Det gick jättebra. Det var lite tufft med många spelare som fastar nu under ramadan, men det märktes inte på planen. Det var skönt att vi kunde klara av att spela. För vår del är det roligt att slå Södra Vi, de kommer vara ett topplag i division fem, säger Gimolli som lyfte samtliga spelare.

"Hade kunnat agera annorlunda"

Södra Vi – som saknat en del tilltänkta startspelare i cupspelet – har en del att fundera på inför seriepremiären.

– Vi gör en tredjedel av matchen helt okej. Vi tappar till 0-2, men kommer ikapp. Vi har en plan för andra halvlek, men genomför inte det riktigt. 2-3 är rättvist resultatmässigt. Vi gör en del riktigt bra ungefär som det är på en försäsong. Vi ger bort två straffar och tar lite onödiga beslut. Idag hade vi kunnat agera annorlunda i de situationerna. Vi måste jobba med tajmingen och springa mer i matcherna. Tajmingen finns inte riktigt och vi är lite för bekväma och inte synkade. Jag tror vi kommer kunna utveckla spelet framöver, säger Michael Elmér i SVIF.

Filip Frejd, Marcus Hedlund och målvakten Phillip Hubbard var bäst i Södra Vi.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt