Annons:

VIF och VFF möts i efterlängtad matchpremiär – så ser lagens startelvor ut

Anton Ljungbergs Vimmerby IF tar emot division 3-laget Västerviks FF i säsongens första träningsmatch i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

VIF och VFF möts i efterlängtad matchpremiär – så ser lagens startelvor ut

Nu får de lokala fotbollslagen börja spela matcher igen. I kväll möts Vimmerby IF och Västerviks FF i en träningsmatch på Arena Ceos. 

Annons:

Patrik Gunnarsson, ny i rollen som huvudtränare för divison 4-laget Vimmerby IF efter Johan Karlsson Törndahls plötsliga avhopp, är förväntansfull inför matchpremiären. 

– Äntligen får vi börja spela matcher. Vanligtvis brukar man räkna ner till första matchen, nu börjar vi hipp som happ. Det är en månad kvar till första seriematchen. 

Vad vill du se från ditt lag i säsongens första match?

– Jag bryr mig inte så mycket om resultat, men jag vill däremot att det ska se någorlunda ut. Vi ska framför allt orka och få igång lite spel. Det är egentligen det tuffaste motståndet och vi får se hur matchen blir i kväll, säger Patrik Gunnarsson. 

VIF har tränat fyra gånger i veckan på sistone och känner sig redo inför en matchintensiv period med sex matcher på 19 dagar. 

– Mängden träningar är bra, men det gäller att ha kvalité på träningarna också. Man kan träna hur många gånger som helst om man inte får ihop det. Det är först nu som vi ser om vi har fått ihop det. Jag kommer försöka spela så mycket som möjligt med startelvan i första halvlek för att sedan göra några byten i paus. Sedan får man se hur matchen utvecklar sig.

VIF har alla spelare tillgängliga bortsett från Joakim Storm, Ludwig Strömbom och Jesper Lätt.

"Vill se att våra linjer och spelidé sitter"

Division 3-laget Västerviks FF har en ny tränare inför säsongen i Jimmy Svensson. Den tidigare spelarprofilen är väldigt glad över att äntligen få komma igång.

 – Det ska bli jäkligt spännande att få prova vingarna och se om det funkar för oss i praktiken. Fysiskt och teoretiskt är vi förberedda, men hur det blir i praktiken återstår att se. Det känns viktigt för oss att få till den här matchen. Vimmerby är aspiranter på att ta sig tillbaka i trean och är tuffa att möta. Det blir en bra värdemätare och det är bra att matchen filmas, så man kan se den i efterhand. Jag är inte naiv och tror att allt kommer funka, men det är bra att se vad som funkar och vad som inte gör det, säger Jimmy Svensson.

Vad vill du framför allt se från ditt lag?

– Jag vill se att våra linjer och spelidé sitter. Det kommer säkert vara lite krampaktigt, men jag vill se att vi möter upp. Vi åker med en stor trupp och det kan nog bli lite rörigt för spelarna med många byten.

Har det varit svårt med motivationen under våren? 

– Inte för mig. Det här är en nytändning för mig och jag kan inte tala för spelarna, men det känns som att de är inspirerade. Vi har jobbat med att hitta tävlingsmoment hela tiden.

Västerviks FF spelar premiär i divsion 3 borta mot Sleipner på fredag.

Ossian Mathiasson

Simon Henriksson

Fakta

VFF:s startelva: Albin Liffner – Tobias Palm, Fredrik Lindhe, Josef Fenikh, Hugo Nordén – Magnus Eriksson, Mehmet Tekbas, Alfred Grahn – Eddie Lundin, Hjalmar Grahn, Calle Sjögren.

Avbytare: Elias Svärd, Amel Komina, Johan Lundin, Jonathan Fält Öhr, Simon Larsson, Daniel Engel, Tim Håvestam.

VIF:s startelva: Gustaf Johansson - Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson, Jakob Johansson - Ali Mohammed, Haris Dreco, Johan Carlsson, Vladimir Radak, Alex Karlsson - Rickard Thuresson, Erik Ståhlgren. 

Avbytare: Belmin Hrustic (mv), Albin Hellenstierna, Mojeb Abdul Majed, William Stejdahl, Elias Hallingfors, Anton Brorsson och Oliver Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt