Annons:

Så ska Gullringen upprepa succén från i våras:

Får Marcus Oskarsson Johanssons Gullringen jubla på nytt i derbyt mot HFK? Foto: Ossian Mathiasson

Så ska Gullringen upprepa succén från i våras: "En blek figur"

Vårderbyt blev en kross. Gullringens GoIF vann med klara 5-1 på Knektavallen. Nu räknar Ola Lindblom med en tuffare batalj på Gullemon.
– Inställning och attityd kommer avgöra det mesta, säger spelande tränaren. 

Annons:

Det är två lag som inledde hösten på olika vis. Hultsfreds FK tog en mycket viktig seger hemma mot Assyriska IK. Samtidigt föll Gullringens GoIF borta mot Malmbäcks IF. 

I och med att Tranås föll i derbyt mot Aneby sved Gullringens förlust lite extra. 

– Det var synd att vi tappade poängen nu när Tranås också tappade. Men Malmbäck är precis bakom oss i tabellen och får väl också räknas som ett topplag nu. Det skulle inte kunna hända, men det gjorde det, säger Ola Lindblom, spelande tränare i Gullringen. 

För hemmalagets del blir med andra ord derbyt mot Hultsfred ännu viktigare. 

– Det är klart att det är väldigt viktigt för oss. Vi behöver fortsätta vårda bollen, det är melodin för oss och ha tålamod i vårt spel. Vi ska inte stressa. Inställning och attityd avgör ofta det mesta i derbyn och så lär det bli den här gången också. 

Har spottat upp sig

HFK har verkligen spottat upp sig jämfört med inledningen av division 4-sejouren. 

– Jag har faktiskt inte sett dem, men jag har haft lite kontakt med "Basse" (Sebasthian Svensson) om lag vi båda ska möta. Men jag har själv inte så bra koll på Hultsfred. De gjorde en rätt blek figur mot oss senast, så de har nog ett par hack till i sitt lag att få ut. 

Känner du någon oro över att de höjt sig nu?

– Ingen oro, det är väl mer roligt tänker jag om det blir match av det. Jag gillar utmaningar. 

Vad behöver ni se upp med i HFK?

– Jag har inte jättebra koll på dem, men deras offensiv är väl ganska stark. 

Truppen intakt

Skulle Gullringen förlora derbyt på Gullemon kan läget bli ytterst delikat i jakten på en kvalplats. Ola Lindblom tror dock inte det är omöjligt att gå ifatt obesegrade IK Vista i kampen om seriesegern.

– Jag tror att många lag i den här serien kan störa Vista. Vi ska möta dem på Gullemon och det blir en sexpoängsmatch för oss. 

I derbyt kommer Gullringen med samma trupp som senast mot Malmbäck. Exakt hur startelvan skulle formeras var inte helt klart när vår tidning samtalade med Lindblom. Klart är att tränaren Patrik Wärnehall är avstängd efter det röda kortet senast. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt