Annons:

DSK vände till seger mot topplaget – Tjust-tränaren kritisk till domarinsatsen

Djursdala SK jublar efter Isak Thuressons 2–1-mål hemma mot Tjust IF FF. Foto: Ossian Mathiasson

DSK vände till seger mot topplaget – Tjust-tränaren kritisk till domarinsatsen

Djursdala SK svarade för en stark laginsats och vände underläge till seger med 2–1 mot topplaget Tjust IF FF. 
– Spelarna följer matchplanen till punkt och pricka, säger tränaren David Henriksson. 

Annons:

Djursdala SK inledde klart piggast och låg på för ett ledningsmål. Det var istället Tjust som fick jubla först. Robin Lundahl dök upp på rätt plats i straffområdet och nickade in 1–0 efter kvartens spel. 

I upptakten av andra halvlek vände Djursdala på steken. Simon Henriksson satte 1–1 på straff i minut 53 och Isack Thuresson nickade in en hörna till 2–1 efter timmens spel.  

Ett försvarsstarkt Djursdala höll ihop defensiven och tog en viktig seger. 

– Jag är väldigt stolt. Det var precis så här jag ville att vi skulle spela. Vi har jobbat hårt med att hitta ett mer kombinerat spel på offensiv planhalva plus att vi jobbar hårt i defensiven. Vi går inte bort oss många gånger, säger David Henriksson. 

Både spelet och kämpainsatsen var Henriksson nöjd med.  

– Vi försöker trilla boll och allihopa kämpar och sliter. Det finns inte mycket att klaga på här i dag, säger Henriksson. 

Vad är förklaringen till att ni lyckas vända till seger?

– Vi kämpar och sliter och får utdelning för att vi är en enhet och är sammansvetsade. Det visar vilken moral vi har. Det har tagit tid att bygga upp den, men vi visar här i dag att vi brinner för varandra och jobbar som en enhet. 

"Domaren dömer helt fel"

Tjusts huvudtränare Pierre Tegenstam lämnade Dalavallen tomhänt och var besviken på domarinsatsen.

– Djursdala krigar och jag tycker att vi har bra koll på det tills de får en straff som domaren hittar någonstans för att hela Dalavallen skriker på straff. Alla vrålar och han vågar inte hålla emot. De får också en hörna som inte är en hörna och den gör de mål på. Vid straffen tycker jag att spelarna håller i varandra lika mycket. Vi har också två lägen där det ska vara straff som de vinkar bort. Deras spelare tjatar med domaren hela matchen och när jag säger en grej får jag ett gult kort. Jag undrar varför jag får det när jag hade hållit käften hela matchen, säger Pierre Tegenstam. 

Tjust förlorade matchen på grund av de två situationerna, enligt Tegenstam. 

– Det är två situationer som gör att de vänder matchen, sedan har de inte så mycket mer. De hade inte slagit oss om de inte fått straffen och hörnan. Domaren dömer helt fel, det är min analys. 

Oscar Eriksson och Oskar Hansson erhöll beröm i Tjust. Alla spelare i Djursdala slet förtjänstfullt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt