TVÅ MÅL PÅ TILLÄGGSTID NÄR VIF TOG PREMIÄRSEGER

VIF fick jubla över tre premiärpoäng mot Hemgårdarna. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IF var illa ute i premiären mot Hemgårdarnas BK. Två sena mål på tilläggstid fällde avgörandet.

Gästande Hemgårdarna från Linköping, av många tippade i toppen, tog ledningen efter en omställning i den 26:e matchminuten. VIF jagade kvittering innan paus och den skulle komma.

Bortalagets målvakt slarvade i uppspelsfasen och Ahmed Tarabeih fick öppet mål. 1-1 var ett faktum.

I den andra halvleken var Hemgårdarna länge det bättre laget och efter drygt en timmes spel avslutade Qumil Alho ett fint anfall. Målet var hans och lagets andra.

Hemgårdarna såg sedan ut att gå mot tre premiärpoäng i Vimmerby, men tilläggstiden var lång. Ilhan Jejna skickade in ett långt och högt inlägg efter några minuter och på något sätt lyckades målvakten inte få ordning på bollen.

VIF nöjde sig inte med ett kvitteringsmål. På en hörna, i den 98:e minuten, kom Knut Gunnarsson högst och nickade in 3-2.