Annons:

Vimmerby föll och blev mållösa – för tredje matchen i rad

David Lindgrens Vimmerby gjorde en stark insats mot IFK Berga men föll med 0–2 och blev mållösa för tredje matchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby föll och blev mållösa – för tredje matchen i rad

Vimmerby IF radade upp kvalificerade chanser hemma mot IFK Berga.
Men ineffektiviteten i avgörande moment var påtaglig.
– Det är klart att det vore skönt om vi kan börja göra mål, säger tränaren David Lindgren efter 0–2-förlusten.

Annons:

Vimmerby har inlett försäsongen med att förlora med 0–2 mot division 4-laget Gullringens GoIF och 0–3 mot division 1-laget Oskarshamns AIK. 

I dag kom den tredje raka förlusten när det hårdsatsande division 2-laget IFK Berga vann med 2–0 på Skobes Arena.

"Mycket som var positivt"

Tränaren David Lindgren fick ännu en gång se sitt lag gå mållöst av planen. Det som ändå gladde honom att se var att spelet satt bra och att chanser skapades.

– Defensivt är jag fortsatt väldigt nöjd och det var skönt att se att tendenserna offensivt fanns. Sen skulle det vara skönt att få in boll, vi skapade åtminstone fem-sex heta lägen mer än Berga. Deras målvakt gjorde en kalasräddning på en nick från ”VG” (Victor Gustavsson) och tog Ibrahims (Mohammed) skott i slutet. Det är klart att det vore skönt om vi kan börja göra mål, säger David Lindgren. 

Är det något som du ser som ett problem?

– Nej, jag ser hellre att det ser ut så här och att de stora dragen finns i vårt spel. Vi har en bra defensiv, kommer till chanser och har avsluten kvar. Hellre det än att vi skapar två halvchanser och lyckas få in dem och att det ser skit ut i övrigt. Det fanns mycket som var positivt. Vi får nöta på avsluten och bli mer distinkta, säger han.

"Resultatet är missvisande"

Mot Oskarshamn var det ett stort steg i rätt riktning efter förlusten mot Gullringen och i dagens match såg det ännu bättre ut.

– Vi har pratat om vissa delar som vi vill utveckla i vårt offensiva spel under veckan och det syntes. Vi kom till betydligt bättre situationer, lyckades vända på spelet och skapa mer ytor. Vi rullade mer på mitten. Vi äger matchen från att domaren blåser i pipan tills att matchen är slut.

Berga tog ledningen med 1–0 och var hårt tillbakapressat i andra halvlek där Vimmerby skapade flera kvalificerade chanser. Med matchens sista spark gjorde Berga 2–0.

– Resultatet är missvisande och som tur väl är så spelar inte resultatet så stor roll.

"Blir en nyckelspelare"

Karl-Victor Söderqvist gjorde återigen en fin insats på VIF:s centrala innermittfält.

– Det var en nyckelspelare för mig att få behålla när vi spelar ett nytt spelsystem. Han har visat att han kommer bli en nyckelspelare, den rollen passar honom som handen i handsken.

Unge vänsterbacken Mojeb Abdul Majed gjorde en strålande insats, var delaktig i offensiven och skötte sin defensiva uppgift på ett bra sätt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt