Annons:

STORSTRYK FÖR VIF – TRE POÄNG FRÅN NEDFLYTTNING

Håkan Ericssons Vimmerby IF föll på nytt men insatsen var mycket bättre i jämförelse med tidigare matcher under hösten. Foto: Ossian Mathiasson

STORSTRYK FÖR VIF – TRE POÄNG FRÅN NEDFLYTTNING

Vimmerby IF:s svaga höstform i damernas division 1 håller i sig. Efter dagens 1–5-förlust mot Sjömarken är laget bara tre poäng från nedflyttning.
– 5–1 speglar inte riktigt matchbilden. De har bra utdelning på chanserna som de har, säger tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Efter vårsäsongen tydde det mesta på att Vimmerby skulle hålla sig kvar i landets tredje högsta serie på damsidan i fotboll. 

Hösten har varit blytung på alla sätt och vis. 

Inför matchen mot Sjömarkens IF i Borås hade laget tagit två poäng av 21 möjliga på de sju senaste matcherna.  Det blev absolut inget trendbrott för Vimmerby, som släppte in fem mål för tredje matchen i rad och sjunker som en sten i tabellen.

Nöjd med insatsen

Jämfört med tidigare matcher under hösten tyckte Håkan Ericsson att det var ett stort steg i rätt riktning.  

– Trots förlusten fanns det en del glädjeämnen. Jag tycker inte att resultatet speglar matchbilden och jag tycker att vi börjar hitta tillbaka till spelet som vi hade i våras. Vi tar små steg framåt och vissa stunder spelade vi riktigt bra, det bästa vi spelat på flera veckor, säger Håkan Ericsson. 

Sjömarken tog ledningen via ett självmål i 18:e minuten och fyllde på med 2–0 efter dryga halvtimmens spel.

– Visst, det är ett bra lag som vi möter och de är skickliga i boxen och tar vara på alla skottlägen. Men det var vi som började bäst med god energi och bra spel. Vi hade många härliga kombinationer men då gjorde de 1–0 i vår press. Det var ett inlägg som touchade en av våra spelare och gick in, säger han och lägger till:

– Är man inte inne i stimmet och har rätt form så åker man på sådana mål, säger han. 

"Funderat en hel del på det"

Vimmerby var ute efter ett snabbt reduceringsmål efter paus men det slutade med att Sjömarken gjorde 3–0 i 54:e minuten och 4–0 i 68:e minuten. 

Nathalie Milton tröstmålade till 4–1 i 85:e minuten och Sjömarken satte 5–1 på straff på tilläggstid. 

– Vi började även andra halvlek riktigt bra och hade ett par chanser. Spelmässigt kan man säga att det var fördel för oss men vi spelade bra fram till straffområdet men det syntes att vi saknade självförtroende, säger han. 

Får ni inte ut allt ni kan eller räcker ni inte till?

– Jag har funderat en hel del på det. Vi får lägga mycket fokus på försvarsarbete och när vi kommer fram i bra lägen så finns inte det lilla extra men vi får bara jobba på. 

Tre poäng frpn nedflyttning

Med endast tre matcher kvar parkerar Vimmerby strax ovanför nedflyttningsstrecket med 23 poäng – på samma poäng som IFK Värnamo som har den sista säkra platsen.  De ligger tre poäng före Valinge-Derome som ligger precis under nedflyttningsstrecket och som plockade en stark poäng mot serieledande Jitex under dagen. 

Vad ska ni göra för att vända det här?

– Vi får ta en match i taget och jobba stenhårt. Vi kan inte göra mer än vårt bästa.

Klart bäst i Vimmerby var mittbackarna Hanna Ericsson och Malin Söderlund samt innermittfältarna Anna Karlsson och Alicia Strand. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt