Annons:

SVIF hotade IFK Västervik i cupen – ”Lyckades inte lösa underlaget”

Fredrik Walfredssons IFK Västervik tog sig vidare i cupen.

SVIF hotade IFK Västervik i cupen – ”Lyckades inte lösa underlaget”

Division fem-laget Södra Vi IF hotade division fyra-laget IFK Västervik rejält i kvällens Toyota Cup-match hemma på Ulfveskog. Till slut var det ändå IFK som drog det längsta strået, vann med 2-0 och avancerade vidare i cupspelet.

Annons:

Södra Vi IF förtjänade definitivt att gå till pausvila i ledning. Istället var det IFK Västervik som satte matchens första mål i den 45:e minuten genom Anton Westerberg.

– Första halvlek var inte speciellt bra från vår sida. Vi har inte varit på naturgräs tidigare och lyckades inte riktigt lösa underlaget. Det tog lite för lång tid och vi hade lite för dålig kvalité i passningsspelet så de kunde sätta press på oss. Vi gjorde ingen speciellt bra halvlek, Södra Vi var bättre där, säger Västervikstränaren Fredrik Walfredsson.

Spelade aggressivt

I den andra halvleken lyckades bortalaget däremot koppla greppet om spelet.

– Där hade vi bra koll på det och spelade betydligt bättre. Vi fick lite mer ytor och rullade betydligt bättre, säger Fredrik Walfredsson.

I mitten av halvleken utökade Jens Karlsson till slutresultatet 2-0.

– Vi gjorde en bra match och ber inte om ursäkt för vår insats. Vi stod upp bra, men målen saknades. I första halvlek var vi klart bättre än Västervik, där spelade vi riktigt bra och aggressivt. I andra fick de ytor att lägga bollar bakom oss så då tog de över och var bättre än oss, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson.

I Södra Vi fick hela laget beröm för en stark första halvlek. Filip Karlsson, Kim Johansson, Fredric Carlsson och Adrian Mathiasson stack ut lite extra. I Västervik stack mittbacken Johan Sandqvist ut. Även de unga spelarna som fick chansen från start gjorde det bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt