Annons:

STORFÖRLUST FÖR VIF DAM – NERE PÅ NEDFLYTTNINGSPLATS

Jonas Karlssons Vimmerby är nere på nedflyttningsplats efter dagens storförlust. Foto: Ossian Mathiasson

STORFÖRLUST FÖR VIF DAM – NERE PÅ NEDFLYTTNINGSPLATS

Vimmerby IF åkte på en tung 1–5-förlust i dagens bortamatch mot Valinge-Derome. Laget halkade därmed ned under nedflyttningsstrecket.
– De var vassare framåt och lyckades sticka in många bollar bakom vår backlinje, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby saknade många tongivande spelare i dagens match och trots att laget gjorde en helt klart godkänd insats blev det förlust med 1–5. 

– Vi har redan bestämt oss för att vi ska glömma den här matchen. Jag är nöjd med tjejernas intensitet och kämpainsatsen men det blev några mål för stort, säger Jonas Karlsson. 

Redan i matchens sjunde minut tog Valinge-Derome ledningen genom ett självmål från en VIF-spelare och strax före paus kom även 2–0-målet för hemmalaget. 

– Efter deras 1–0-mål kom vi in i det och matchen var egentligen helt jämn. Sedan kom 2–0 precis för halvtid men vi hade en god känsla och kände att vi var med, säger Jonas Karlsson. 

Föghner fick beröm

Vimmerby fick en drömöppning på andra halvlek när Mia Anspach gjorde den viktiga 2–1-reducering och matchen var öppen. När hemmalaget gjorde två mål inom loppet av två minuter fram till 4–1 efter drygt 70 minuter var matchen i proncip körd. 5–1-målet kom med tio minuter kvar av matchen.  

– Vi lyckades inte hålla tillräckligt hög press på deras bollhållaren och då fick de tid att slå in många bollar bakom vår backlinje. Elin (Ryd) gjorde flera kanonräddningar. Matchen kunde lika gärna ha slutat 7–4, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Det är givetvis inte roligt att förlora med 1–5 men de som såg matchen anser nog att den var jämnare än så.

Hur påverkades ni av att många ordinarie spelare saknades?

– Det är klart att vi tappade en del tyngd men de som fick chansen gjorde det bra, framför allt Tilda Föghner. Hon var riktigt duktig på centralt innermittfält, säger Karlsson. 

Föghner fick tillsammans med målvakten Elin Ryd plusbetyg. Valinge-Derome passerade i och med dagens resultat Vimmerby i botten av tabellen och VIF är nere på nedflyttningsplats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt