Annons:

Ohlssons passning efter segern: ”Extra skönt efter hans uttalande”

Kevin Gaines gjorde Gullringens första mål i matchen. Foto: Linus Johansson

Ohlssons passning efter segern: ”Extra skönt efter hans uttalande”

Gullringens GoIF vann kvällens derby mot Hultsfreds FK med 3-1. Då skickade tränaren Daniel Ohlsson en passning till HFK:s dito Jerker Einarsson.
– Den här segern satt extra skönt efter hans uttalande innan matchen, säger Daniel Ohlsson.

Annons:

Innan matchen uttalade sig Jerker Einarsson så här om Gullringen:

– Det är ett fysiskt lag med stora spelare som slår mycket långa bollar. Jag har pratat med tränare i några lag som de har mött i år och det jag har fått till mig är att det gäller att hålla bollen på backen och få upp tempot, då hänger de inte med.

Det var ett uttalande som retade upp Daniel Ohlsson.

– Han (Jerker Einarsson) gick ut och sågade oss lite innan matchen och sa att vi bara slår långa bollar. Det jag kan säga är att de slog minst lika mycket långa bollar. Snarare är det så att vi vill försöka spela, det är bara att kolla första halvlek i dag. Den här segern satt extra skönt efter hans uttalande, säger Daniel Ohlsson. 

”Spel mot ett mål"

Gullringen svarade för en stark första halvlek och tog mycket rättvist ledningen efter 29 minuters spel genom Kevin Gaines.

– I första var det spel mot ett mål, då hade de inte en suck. 1-0 var helt rättvist och vi kunde definitivt gjort ett antal mål till med det övertaget. Hultsfred hade inte mer än några omställningslägen som vi löste enkelt.

Istället för att fortsätta på ett liknande sätt i den andra halvleken tappade Gullringen konceptet helt och HFK tog över tillställningen i inledningen av halvleken. Efter tio minuters spel kvitterade John Svensson till 1-1.

– Ett riktigt pissmål efter flera misstag från oss. Det var bedrövligt att släppa in det målet, säger Daniel Ohlsson.

Turligt mål

Han var långt ifrån nöjd med hur hans lag agerade i den andra halvleken.

– Det vi sa innan vi gick ut till andra var att vi inte skulle gå ut och tro att vi är några världsmästare utan att vi fortfarande måste ta ansvar och fortsätta arbeta hela tiden. Det blev tvärtom istället. Vi gjorde det väldigt enkelt för Hultsfred i det läget och lät dem gå framåt i sin förstapress och vi tappade boll på boll utan att dra lärdom av det. Där var vi helt bedrövliga i 15-20 minuter. Hade de gjort 2-1 också kunde vi sjunkit ihop fullständigt.

Klev av

Istället var det Gullringen som fick ett, enligt Daniel Ohlsson, turligt 2-1-mål.

– Målet i sig var fint av Anton (Holm), men det var väl gruff innan det. Jag tycker att det skulle vara frispark till Hultsfred där. Nu blev det åt vårt håll den här gången och förra matchen var det emot oss istället, säger Daniel Ohlsson.

Efter att bortalaget utökat till 3-1 (Christian Simonsson) kunde man spela hem matchen.

– Efter 3-1 tappade de orken fullständigt. Sett till 90 minuter tycker jag att vi vann rättvist. Första var jättebra och andra är jag väldigt besviken över om jag ska vara ärlig. Men en vinst är en vinst, vi hade allt att förlora och de hade allt att vinna.

Värt att notera i övrigt är att Rasmus Stahlin tvingades utgå från kvällens match.

– Det är en fotskada. Han hade väldigt ont i halvtid och skulle testa i andra, men det gick inte, säger Daniel Ohlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt