Annons:

Oskar Stejdahl kommenterar valet av att gå till Oskarshamns AIK. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Stejdahl fortsätter på division 1-nivå – flera andra klubbar ryckte i honom

Oskar Stejdahl har funnits på Oskarshamns AIK:s önskelista. Nu har den tidigare VIF-mittfältaren kritat på för division 1-klubben. 
– Oskarshamn var det bästa alternativet som jag hade, säger Oskar Stejdahl. 

Annons:

Den centrale mittfältaren Oskar Stejdahl är känd för att jobba i hårt i båda riktningarna och nu går hans fotbollskarriär vidare till Oskarshamns AIK. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över denna säsong. 

– Det känns riktigt bra, jag är sugen på att komma igång nu. Jag har pratat med OAIK ett tag. De vill spela en fotboll som passar mig och de har många unga spelare som vill framåt och utvecklas. Det vill jag också göra. Tränarna känns jättebra när jag träffade dem första gången. De tror på mig så det känns bra, säger Oskar Stejdahl.

23-åringen är fostrad i HM IS, har flera säsonger i Vimmerby IF bakom sig och kommer nu från två säsonger i Åtvidabergs FF där det klassiska laget ramlade ur division 1 i höstas. 

Hur många andra klubbar har ryckt i dig?

– Det är en del klubbar som har hört av sig. Det är både klubbar i Superettan och division 1 som har visat intresse. Jag vill inte nämna vilka klubbar det är. Det finns klubbar som jag har pratat mycket med och mindre med. Oskarshamn var det bästa alternativet som jag hade, säger Oskar Stejdahl. 

Vad har du för förväntningar inför den kommande säsongen?

– Att jag ska utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och att vi som lag ska komma bra till i serien, säger Stejdahl. 

Hans tidigare klubb, Vimmerby IF, har rasat ner i division 4 och det har inte undgått någon. 

– Det är tråkigt att se men det är inte bara Vimmerby IF som har råkat ut för det. Det finns andra klubbar också. De har en ung trupp så det kan nog gå bra för dem också. Det är bara att bita i det sura äpplet och komma igen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt