Annons:

DSK klart för nedflyttning efter hett derby

Patrik Larssons Djursdala SK blev klart för degradering i dag. Foto: Linus Johansson

DSK klart för nedflyttning efter hett derby

Djursdala SK har nu inte ens en teoretisk möjlighet att säkra nytt kontrakt i division fem. Efter det heta derbyt mot Södra Vi på Ulfveskog kan ingenting rädda DSK. – Klart det är tråkigt, säger lagkaptenen Patrik Larsson.

Annons:

Det small ordentligt på Ulfveskog i dag. Både Södra Vi IF och Djursdala SK var i enormt poängbehov – det slutade med att de stjälpte varandra genom ett oavgjort resultat.

Men derbyt var mycket mer än en 1-1-match i division fem. Målchanserna avlöste varandra, två utvisningar, flera gula kort, omdiskuterade straffsituationer… ja, derbyt innehöll det mesta.

Tidig utvisning

Vi tar det från början. Ossian Mathiasson gav SVIF ledningen efter tio minuter. En dryg kvart senare drog han på sig ett rött kort.

– Det kom en djupledsboll och han slänger sig med dobbarna framåt mot deras målvakt. Jag vet inte hur mycket han träffar, men där domaren står ser det ut som rött. Det var lite onödigt, men det var ett derby och heta känslor. Det är sånt som händer, säger SVIF-tränaren Emil Eklund. 

SVIF höll sin ledning till paus innan Djursdala tog över allt mer i andra. Patrik Larsson satte 1–1 på en omdiskuterad straff, men DSK slarvade bort sitt numerära övertag.

Joakim Johansson drog på sig sitt andra gula och båda lagen fick avsluta tillställningen med tio man.

Borde fått en straff till

Avslutningen blev dramatisk och det saknades definitivt inte chanser att avgöra. Både Larsson och Eklund ansåg att DSK skulle ha haft en straff till.

– Det var en klar hands på en av deras spelare, men vi hade redan fått en så jag tror det var därför som vi inte fick en till. Det känns tråkigt. Det hade varit skönt att ta tre poäng mot Södra Vi, menar Larsson.

– Djursdala skulle haft en straff till, men båda lagen hade riktigt bra chanser att avgöra. Jag tycker att det var en typisk derbymatch och båda lagen var nog närmast segern, säger Eklund.

I och med det oavgjorda resultatet minskade SVIF:s avstånd ned till kvalstrecket.

– En poäng är okej, alla poäng är viktiga nu. Det hade varit skönt med en trea givetvis, men det är inget att göra åt nu.

”Gjort det bra”

För DSK är degraderingen ett faktum.

– Klart det är tråkigt, men vi tappade en halv startelva inför säsongen. Med de förutsättningar vi haft har vi ändå gjort det bra och jag tycker att vi borde ha vunnit vissa matcher till, säger Patrik Larsson.

Ingen spelare stack ut i Södra Vi. I Djursdala var Alexander och Emil Sandberg samt Viktor Adolfsén bäst. 

Tabellen hittar du här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt