Annons:

Här är lokalfotbollens ödesdatum för enkelserier

Det kan, precis som i fjol, bli en fotbollssäsong med enkelmöten i Smålands serier. SmFF hade ett möte om ödesdatum för enkelserier i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Här är lokalfotbollens ödesdatum för enkelserier

Smålands Fotbollförbund har tagit fram ödesdatum för kommande säsong. Det finns en överhängande risk att årets lokalfotboll genomförs som enkelserier. 
– Om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22-23 maj spelas det enkelserier i distriktet, säger kanslichefen Henrik Landén till vår tidning. 

Annons:

I dag höll Smålands Fotbollförbund ett möte angående den kommande fotbollssäsongen. De skriver på sin hemsida att nuvarande riktlinjer gäller tills vidare och i väntan på nya besked från myndigheterna. 

– Vi har gått igenom hur landet ligger och fått sätta vissa delar och ändra de instruktioner som vi har på hemsidan i och med att vi saknar beslut från myndigheter. Så fort vi får klartecken för matchspel kommer vi kommunicera ut det, säger Henrik Landén. 
Fotbollförbundet har på dagens möte beslutat om förtydligande om man kan spela dubbelmöten eller inte på seniorsidan. 

– Allt är avhängt om när vi får börja spela och det hänger på om restriktionerna lättar. Vi har tagit fram brytpunkter, säger Henrik Landén. 

SmFF fattade beslut om följande på dagens möte:

Senior: Om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22-23 maj spelas det enkelserier.

Barn och ungdom: Om inte restriktionerna lättat senast 1-2 majspelas vårens matcher som träningsmatcher om restriktionerna tillåter spel och seriespel spelas med höstomgången som underlag.  

I DM P16 och JDM P18 stryks gruppspel och endast utslagsmatcher spelas.

"Allt är packat och klart"

Smålands Fotbollförbund har sedan tidigare flyttat fram seriestarten i lokalfotbollen till omgång 3 och helgen runt den 1–2 maj. Eftersom myndigheterna inte kommit med något besked är det oklart om det blir så.

– Det jag har skrivit i dag är i mångt och mycket vad som gäller tills vidare, vi kan inte sitta utan ett beslut den 19 april. Det kommer nya besked den 23 april från myndigheterna. Vi kan inte ha ett glapp mellan 19 och 23 april, därför skriver vi att nuvarande riktlinjer gäller tills vidare. Om myndigheterna ger oss möjlighet att ta det ansvar som vi gjorde förra året så önskar vi att komma igång i början av maj. Det hänger dock på de yttre omständigheterna, säger Landén.

Träningsmatchsförbudet, som gäller fram till den 18 april, är nu framskjutet tills vidare i väntan på besked från myndigheterna.

– Det är inga matcher förrän vi får en öppning för det. 

Kommer ni dra igång om myndigheterna säger ja till spel den 1-2 maj?

– Ja, då kör vi. Vi är beredda, allt är packat och klart. Vi har utbildat funktionärer för att kunna klara av det. Vi har visat att vi har hållbara planer och visade förra året att vi klarar av att sköta det ute i föreningarna som tar ett jätteansvar. Vi är klara och beredda för att dra igång säsongen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt