Annons:

JUST NU: LOKALFOTBOLLENS TUNGA SMÄLL – BLIR ENKELSERIER I ÅR OCKSÅ

Fotbollsserierna i Småland kommer avgöras som enkelserier i år. Foto: Pixabay

JUST NU: LOKALFOTBOLLENS TUNGA SMÄLL – BLIR ENKELSERIER I ÅR OCKSÅ

Den lokala fotbollen har fått sig en ny käftsmäll. Smålands Fotbollförbund har tagit beslut om att distriktsserierna i Småland ska genomföras som enkelserier även den här säsongen. 
– Det är ett beslut som vi tvingas till, säger Henrik Landén på Smålands Fotbollförbund. 

Annons:

Precis som 2020 blir fotbollssäsongen halverad för lagen på distriktsnivå under 2021. I dag fattade Smålands Fotbollförbund beslut om att skjuta upp damernas division 2–4 samt herrarnas division 4–6 och välja att spela dem som enkelserier. 

– Vi kommer gå ut med att vi kommer köra enkelserier på grund av att det beslut som regionerna, framför allt Kronoberg och Kalmar, tvingar oss till. Vi avvaktade egentligen för att kunna se vad som skulle kunna komma ut i andra möten men det tvingar oss till att ta beslutet. Vi får återkomma till alla andra detaljer, säger Henrik Landén, kanslichef på Smålands Fotbollförbund. 

Oklart när serierna drar igång

Smålands Fotbollförbund presenterade för någon månad sedan ödesdatum för kommande säsong och flaggade för den överhängande risken att årets lokalfotboll genomförs som enkelserier om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22–23 maj. 

Smittskyddsläkaren i både Kronobergs län och Kalmar län har förlängt de regionala rekommendationerna fram till den 31 maj. Det finns inte längre någon möjlighet att ha dubbelmöten, enligt Smålands FF. 

– Det är oerhört tråkigt. Känslan av att ta det här beslutet är oerhört svårt på grund av att vi vill spela matcher. Vi känner inte att vi är en del av smittspridningen utan vi förhåller oss till de restriktioner som har varit i samhället. När andra delar av samhället kliver utanför får vi ta sådana här beslut. Vi har kontroll på verksamheten som vi har. Vi är tyvärr tvingade till det. Det är med sorg som vi har tagit beslutet, säger Henrik Landén.

När är tanken att enkelserierna ska dra igång?

– Vi ska förtydliga det under nästa vecka om när det kommer igång. Förra säsongen var det seriepremiär den 14 juni men då hade man möjlighet att flytta på höstmatcher och förlägga dem tidigare än startdatumet. Det är sådana beslut som vi behöver ta nästa vecka för att ge en tidshorisont för när man kan planera in matcher. 

Blir det kvalspel efter enkelserierna?

– Vi ska reda ut allt sådant under nästa vecka. Vi ska försöka få till helheten i sammanhanget. Det är ett förtydligande som kommer ut under nästa vecka. Det blir i alla fall upp- och nedflyttningar så vi låser inga serier.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt