Annons:

VIBK i tuff bortamatch mot topplaget: ”Ska ställa till det för dem

Vimmerby IBK-forwarden Lisa Hultgren saknas mot topplaget Olofströms IBK. Foto: Stefan Härnström

VIBK i tuff bortamatch mot topplaget: ”Ska ställa till det för dem"

Topplaget Olofströms IBK på bortaplan. Det är en tuff nöt som Vimmerby IBK:s damlag ska försöka knäcka på fredagskvällen. 
– Vi åker inte till Olofström för att göra en halvdan insats. Det finns inte på min kartbild, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Blekingelaget Olofström har fått en fin säsongsstart och parkerar i toppen av division 1 med fyra segrar av fem möjliga. Vimmerby IBK återfinns i motsatt del av tabellen med tre inspelade poäng. 

I dag tar VIBK-damerna bussen söderut och åker 220 kilometer för denna tuffa match i Olofström.
– Klart att det blir en tuff uppgift, det ska vi vara ärliga med att säga. Det har inför matchen varit lite osäkert vilka vi kommer till spel med på grund av jobb. Oavsett vad vi åker med för trupp så ska vi åka ner till Olofström och göra det bästa vi kan och försöka spela så smart det går med det vi har att tillgå. Vi behöver nog spela ännu smartare mot ett så pass bra motstånd, säger Micael Nilsson. 

"Ska in med båda skorna"

Olofström är ett av seriens bästa lag och har så här långt motsvarat förväntningarna. 

– Jag tror att vi själva tippade Olofström som seriesegrare. Vi såg deras kunskaper när vi mötte dem i fjol (förlust 1–9). De hade då ett par spetsspelare som har spelat högre upp i seriesystemet, vilket gör stor skillnad på banan, säger Micael Nilsson. 

Ser du det som en bonus om ni plockar poäng i Blekinge?

– Ja, det får vi se det som. Sedan ska man spela om det också. Vi ska inte åka ner dit och kliva ut med en sko utan vi ska in med båda skorna, huvudet och försöka få med oss så många poäng som möjligt. Det är målet och utmaningen samtidigt som vi vet att det krävs väldigt mycket av oss för att vi lyckas. Det är inte nästgårds vi åker utan det blir många mil för denna match. Vi ska ställa till det för dem 

Lisa Hultgren och Emma Djurstedt saknas på grund av jobb. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt