Annons:

Här är klubbarna som jagar Green - ”Inte bestämt mig”

Jonatan Green jagas av flera klubbar, men lutar ändå åt en fortsättning i Vimmerby IBK. Foto: Linus Johansson

Här är klubbarna som jagar Green - ”Inte bestämt mig”

Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green är som vanligt ett jagat byte. Men mycket talar ändå för att han spelar i Vimmerby IBK även nästa säsong.
– Chanserna att jag ska stanna är ganska goda, säger Jonatan Green.

Annons:

Med 63 poäng (38+25) vann Jonatan Green poängligan i division två den gångna säsongen. För Vimmerby IBK är det förstås av yttersta vikt att Green blir kvar i klubben.

En hel del talar också för att poängkungen stannar - men inget är klart i dagsläget.

– Jag har inte bestämt mig än. Det viktiga för mig nu är vad som händer i VIBK. Det vill jag veta innan jag tar ett beslut. Jag vill veta hur de tänker, vilka som ska träna laget och sådana bitar, säger Jonatan Green.

I stort sett samma lag

En klubb som har visat intresse är Röke IBK. Skåneklubben kvalar just nu till Allsvenskan.

– Röke ringde senast i måndags. De var jätteintresserade redan förra året och är det nu också. Jag kan känna att det låter bra, de vill verkligen ha dit mig och satsa på mig.

Sedan tidigare har också Craftstaden (Oskarshamn) och Vöikers (Växjö) visat intresse. I nuläget finns det däremot inget konkret intresse från någon klubb i högsta serien.

Kan du tänka dig att flytta i väg och göra ett klubbyte?

– Just nu har jag svårt att tänka i de banorna. Att flytta till Skåne känns ju som ganska långt bort. Men man ska aldrig säga aldrig.

Chanserna att du blir kvar i VIBK känns som ganska stora?

– Ja, de är ganska goda, det får jag ändå säga. Jag har snackat med spelarna och det verkar bli i stort sett samma lag även nästa säsong. Nu vill jag bara att allt i VIBK ska bli klart så snabbt som möjligt, då blir mitt beslut enklare att ta, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt