Annons:

Två VIBK-produkter ska göra upp om SM-guldet – uttagna i truppen

Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand har gått till Hovslätts IK och VIBK-produkterna är nu uttagna till SDF-SM i januari nästa år. Foto: Pressbild

Två VIBK-produkter ska göra upp om SM-guldet – uttagna i truppen

VIBK-produkterna Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand har börjat innebandygymnasiet i Jönköping. Nu är båda uttagna för att representera Småland i SDF-SM i Umeå nästa år.

Annons:

Det var i våras som det stod det klart att centern Vilgot Kronstrand och backen Viggo Mattsson, två innebandylöften som fostrats i Vimmerby IBK, satsar vidare på sin innebandy.

Båda hade då kommit in på Sanda NIU Innebandy på Sandagymnasiet och skulle tillhöra Hovslätts IK. Centern Vilgot Kronstrand vräkte in poäng den gångna säsongen och gjorde hela 142 på 36 matcher. Viggo Mattsson beskrev sig själv som en defensiv back som bygger upp spelet. 

”Det blir såklart en slags trygghet och det känns bra. Eftersom vi ska flytta hemifrån känns det mycket tryggare att ha någon med som man känner sedan tidigare och som man kan prata med. Det känns riktigt bra att komma till Hovslätt och det är kul att träffa på nya människor”, berättade Viggo Mattsson för klubbens hemsida. 

Nu är båda de tidigare VIBK-spelarna uttagna till att representera Småland och Blekinges distriktslag födda 2007 i SDF-SM i Umeå den 4 till 7 januari 2024.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt