Annons:

Innebandytalanger lämnar VIBK och följs åt till ny klubb i Jönköping

Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand lämnar VImmerby IBK och flyttar till Jönköping i höst. De ska gå på innebandygymnasiet i Jönköping och spela för Hovslätts IK. Foto: Hovslätts IK.

Innebandytalanger lämnar VIBK och följs åt till ny klubb i Jönköping

Innebandytalangerna Vilgot Kronstrand och Viggo Mattsson lämnar Vimmerby IBK. De flyttar till Jönköping i höst för att gå på stadens innebandygymnasium och representera Hovslätts IK.

Annons:

Centern Vilgot Kronstrand och backen Viggo Mattsson, två innebandylöften som har fostrats i Vimmerby IBK, satsar vidare på innebandyn och flyttar till Jönköping i höst. Båda två har kommit in på Sanda NIU Innebandy på Sandagymnasiet och väljer att tillhöra Hovslätts IK. Jönköpingsklubbens representationslag spelar i allsvenskan och Vilgot och Viggo tar till en början plats i klubbens lag i juniorallsvenskan.

Vilgot Kronstrand kommer från en mycket lyckad säsong med 142 poäng, fördelat på 70 mål och 72 assist, på 36 matcher. 

”Det känns riktigt kul och spännande att få testa på en ny klubb. Jag är en spelare som sliter och gillar hellre att spela fram till öppet att göra mål”, säger Vilgot Kronstrand i en kommentar till Hovslätts hemsida. 

"Blir en slags trygghet"

Viggo Mattsson beskriver sig själv som en defensiv back som bygger upp spelet och gör Kronstrand sällskap i nya staden och nya klubben. 

”Det blir såklart en slags trygghet och det känns bra. Eftersom vi ska flytta hemifrån känns det mycket tryggare att ha någon med som man känner sedan tidigare och som man kan prata med. Det känns riktigt bra att komma till Hovslätt och det är kul att träffa på nya människor”, säger Viggo Mattsson till klubbens hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt