Annons:

Viggo och Vilgot uttagna till distriktslaget – spelar SM i Umeå i januari

Viggo Mattsson och Vilgot Kronstrand, två Vimmerby IBK-fostrade spelare, går numera på innebandygymnasiet i Jönköping och spelar för Hovslätts IK. Inom kort ska de spela distrikts-SM i Umeå för Småland/Blekinge. Foto: Hovslätts IK.

Viggo och Vilgot uttagna till distriktslaget – spelar SM i Umeå i januari

Distriktslags-SM i innebandy avgörs i Umeå i början av januari. Två Vimmerby IBK-fostrade spelare – Vilgot Kronstrand och Viggo Mattsson – är uttagna i Småland/Blekinges distriktslag. 

Annons:

Svensk Innebandy arrangerar mästerskapet tillsammans med Västerbottens IBF i Umeå 2024. Distrikts-SM avgörs 4–7 januari och årets deltagare är tidigast födda 2007. 

Spelarna i Småland/Blekinges distriktslag presenterades i mellandagarna och Vimmerby IBK är representerade av två tidigare spelare, backen Viggo Mattsson och forwarden Vilgot Kronstrand.

Truppen har nyligen varit iväg på den sista samlingen inför turneringen. Småland/Blekinge har hamnat i samma grupp som Uppland, Örebro och Halland. 

”Jag tror vi kan komma hyfsat långt då vi har kommit väldigt nära varandra de här senaste dagarna. Vi har gnuggat in detaljer och förberett oss bra”, säger Viggo Mattsson i en kommentar till VIBK:s Facebooksida.

”Vi har tränat mycket på dom taktiska delarna och mycket special teams, även frislag och såna saker. Sen har vi försökt bilda en bra grupp till Umeå med mycket aktiviteter”, säger Vilgot Kronstrand. 

Innebandytalangerna lämnade Vimmerby IBK inför säsongen och har flyttat till Jönköping för att gå på stadens innebandygymnasium och representera Hovslätts IK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt