Annons:

Nu vänder serien med VIBK i ett bra slagläge:

I kväll startar division 2-serien om med hemmamatch mot Ingelstad IBK för Vimmerby IBK. Elva matcher återstår och VIBK ligger tvåa, två poäng bakom serieledaren KFUM Jönköping. Foto: Ossian Mathiasson

Nu vänder serien med VIBK i ett bra slagläge: "Ska se till att göra vår del"

Halva serien är spelad. Vimmerby IBK ligger tvåa, två poäng bakom serieledaren KFUM Jönköping, inför fredagens omstart hemma mot Ingelstad IBK.
– Vi kan inte inbilla oss att det kommer bli en liknande matchbild som när vi mötte dem i premiären, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson. 

Annons:

Tidigare säsonger har det varit direktuppflyttning för de två främsta lagen i division 2. Nu är det serieseger som gäller och då får man spela playoff mot en annan division 2-vinnare. 

Vimmerby IBK har som målsättning att vara med i toppen och fightas hela vägen in i mål. Halva serien är spelad – och VIBK är tabelltvåa, endast två poäng bakom serieledaren och främsta konkurrenten KFUM Jönköping. 

Alexander Pettersson ger sig på en summering av seriens första halva.

– Målsättningen var att hänga med i toppen. Om vi inte hade serieledningen skulle vi i alla fall ha häng på den och det har vi uppnått. Jag är relativt nöjd, sedan tycker jag väl att det finns mer att hämta ur truppen. Att vi förlorade borta mot KFUM Jönkping är inte så mycket att säga om. Senaste förlusten mot Väckelsång är såklart en plump som vi inte är nöjda med. Vi hade några stökiga veckor innan uppehållet med mycket folk borta, säger Alexander Pettersson.

Nöjd med spelet

Rent spelmässigt tycker Alexander Pettersson att VIBK har spelat en bra innebandy under första halvan. 

– De som har följt VIBK i många år är vana vid ett kontringslag. Förra säsongen började vi rätt bra med att vara spelförande, men blev lite mer av ett kontringslag på slutet. I år tycker jag att vi har spelat den innebandy som vi vill stå för med att äga matchbilden och mycket boll. Att äga boll är ganska enkelt, men att göra något vettigt av det är en annan sak. Där har spelarna verkligen underkastat sig systemet som vi har och gjort det bra. Vi har spelat en offensiv och kontrollerad innebandy. 

Tror du att ni kommer kunna spela på samma sätt nu när säsongen går in i ett mer avgörande skede?

– Det är målsättningen. Man får alltid anpassa sina matchplaner efter motstånd, men vi ska försöka fortsätta äga matcherna så mycket som möjligt. Jag tycker att det är ett vinnande koncept, framför allt på hemmaplan. På bortaplan blir det väl lite mer att anpassa sig, men i mångt och mycket är det den spelidén vi har. Den är framgångsrik på så sätt att den är svårläst. Vi har väldigt många verktyg i lådan att ta till beroende på motstånd. 

"Gör det för att man älskar klubben"

Tittar man på tabellen ser det ut som att det blir ett race mellan er och KFUM Jönköping om vilket lag som vinner serien och får kvala upp till division 1. 

Hur ser du på den förväntade toppstriden med KFUM?

– Just nu ser det ut som så, men man ska komma ihåg att det är elva matcher kvar och det kan hända ganska mycket. De fyra första matcherna efter uppehållet blir viktiga för oss och det är det vi fokuserar på. Tar vi oss igenom de fyra matcherna med en bra poängskörd har vi ett bra utgångsläge. Vi kan inte påverka vad motståndarlagen gör utan vi ska se till att göra vår del och sedan får vi se hur vi ligger till och får göra en avstämning efter några matcher, säger Alexander Pettersson. 

Känner spelarna i laget att ni har ett bra slagläge?

– Många har erfarenhet, var i samma läge för några år sedan och vet vad som krävs. För att kunna ta klivet behöver man till att börja med ha en hög arbetsetik i truppen och det tycker jag att vi kan bli ännu bättre på. Man får offra mycket tid med flickvänner och familj för att ta sig dit på den här nivån. Det är inga spelare som har betalt utan alla gör det för att man älskar klubben, älskar innebandy och vill ta klubben framåt. 

"Går inte att kolla på tabellen"

I omstarten ställs VIBK mot Ingelstad IBK, seriens negativa överraskning som ligger precis ovanför negativ kvalplats, på hemmaplan. 

– De har en trupp som på pappret borde skugga oss i toppen än att fightas i botten. De har inte riktigt fått det att stämma och varför vet jag inte. Vi kan inte inbilla oss att det kommer bli en liknande matchbild som när vi mötte dem i premiären (seger 12–4). Vi var ruskigt effektiva vid rätt tillfällen i matchen och hade ett tålamod i vårt spel. Vi var redo för premiär och de kändes inte redo för premiär och saknade några viktiga spelare. Det kommer bli en helt annan matchbild och vi är förberedda på en hård kamp. Det går inte att kolla på tabellen, tänka att de ligger tia och tro att det ska bli en enkel resa. Då blir det torsk. 

John Pettersson är tillbaka i full träning sedan några veckor tillbaka och kliver in i laget igen. Adrian Brorsson saknas då han fortfarande dras med en skada. Hugo Miss och Amin Roussi, spelare som VIBK har på dubbellicens från Fliseryds IF, kommer inte kunna vara med i de tre kommande matcherna. 

– De tre första matcherna krockar med Fliseryds matcher. Sedan har vi dem tillgängliga i de flesta matcherna fram till de tre sista matcherna när man måste välja var man ska spela. 

Jesper Ahnfeldt får förtroendet mellan stolparna i omstarten mot Ingelstad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt