Annons:

Vimmerby IBK:s monsterstart tog knäcken på Karlskrona

Vimmerby IBK tog tre nya poäng i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s monsterstart tog knäcken på Karlskrona

Vimmerby IBK trampade gasen i botten i kvällens bortamatch mot FBC Karlskrona. Redan efter 17 minuter och 14 sekunder ledde VIBK med 6-0. Till slut blev det seger med 7-3 och tre nya poäng in på kontot.
– En stabil seger. Det känns riktigt skönt. Nu är vi med i matchen, säger VIBK-tränaren Lennart Lundgren.

Annons:

VIBK bjöd hemmalaget på en innebandyuppvisning i den första perioden. Bortalaget gjorde sitt första mål efter tre minuter och 29 sekunder och sedan verkade målfabrikationen aldrig vilja ta slut. Gästerna nöjde sig inte förrän Jesper Nilsson hade gjort 6-0 med knappt tre minuter kvar av perioden. Ett mål som för övrigt var Nilssons första A-lagsmål.

– Vi spelade kanonbra i första perioden och höll oss till planen vi satt upp hela vägen. Vi var ruskigt aggressiva och gav dem ingen tid. Sen var det kul för "Jeppe" att få göra sitt första mål och det kom dessutom i hans allra första byte, säger Lennart Lundgren.

Skapade viss nerv

Karlskrona lyckades ändå skapa viss nerv i matchen genom att göra tre mål i den andra perioden, samtidigt som VIBK blev mållöst.

– De tokkörde där och var hetare än oss. Men det var inte så att de spelade ut oss och vi hade bland annat två bollar i virket vid ställningen 6-2.

Vimmerby hade ändå god kontroll på matchen och vann till slut med 7-3 efter ett avslutande mål av Victor Wall i matchens slutskede.

– Inför den sista perioden pratade vi om att hålla oss till planen och vi tog oss samman. Vi behärskade det bra och Karlskrona drog på sig flera onödiga utvisningar.

Fick kasta in handduken

Bäst i VIBK var tremålsskytten Victor Wall, men hela laget ska ha beröm för insatsen.

Värt att notera är att Kim Karlsson missade även matchen mot Karlskrona på grund av skada.

– Han kände på det på uppvärmningen, men foten höll inte. Det är en styrka att andra spelare kan kliva in i det läget, säger Lennart Lundgren.

Fakta

VIBK:s poäng:

Victor Wall 3+1

Jonatan Green 2+0

Jonas Friberg 1+0

Jesper Nilsson 1+0

Vitkro Friman 0+2

Mattias Kåhlman 0+2

Jens Lidesjö 0+1

Jack Fridh 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt