Annons:

VIBK i serieledning – tränarens svar: ”Elva poäng från nedflyttning”

Jonas Karlsson, till höger, var nöjd med mycket efter matchen mot Månsarp. Han konstaterar samtidigt att laget inte får börja tänka på tabellen. Foto: Linus Johansson

VIBK i serieledning – tränarens svar: ”Elva poäng från nedflyttning”

Vimmerby IBK var nederlagstippat inför säsongen. Fem matcher in i serien toppar laget division två. Då manar assisterande tränaren Jonas Karlsson till lugn.
– Vi har bestämt att vi kör tabellfritt som ungdomslagen. Vi är inte ett topplag på papperet så vi får inte hålla på och titta i tabellen, säger VIBK-tränaren.

Annons:

Vimmerby vann kvällens bortamatch mot jumbon Månsarp med 11-4, men det var först under matchens andra halva som VIBK drog ifrån i målprotokollet.

Efter de första 20 minuterna ledde gästerna med 3-2, men tränarna Peter Kronstrand och Jonas Karlsson var inte särskilt nöjda så långt.

– Vi förändrade liten inför den andra perioden och bytte in Viktor Nilsson och Oskar Snickars i andrafemman. De spelade resten av matchen och åt sig in i det på ett bra sätt. Vi fick önskat utfall av det bytet, säger Jonas Karlsson.

Inblandade i tio av målen

Vimmerby började dock svagt i den andra perioden.

– Vi hade en riktigt dålig period spelmässigt där och tog ett snack på bänken. Sen började vi spela med mer tålamod och då gjorde vi också tre mål och hade 7-3 inför sista perioden.

I den sista akten var det aldrig något snack om saken och bortalaget vann till slut med 11-4. Värt att notera är att förstafemman var inblandad i tio (!) av VIBK:s elva mål.

– De gjorde väldigt mycket framåt. När de spelade med tålamod och inte bara sökte första bästa avslut var de helt dominanta, säger Jonas Karlsson.

Green upp på 23 poäng

Värt att notera är att Jonatan Green gjorde sex nya poäng i kväll och har gjort 23 poäng på de fem inledande matcherna.

– ”Jonte” har stått stilla på runt 60 poäng i flera säsonger nu. Han har varit väldigt bra, men har inte tagit nästa kliv i division två. Det känner jag att han börjar göra nu. Vi har försökt att få honom att bli lite mer rörlig i anfallszon och hitta andra ytor och avslutslägen.

I och med kvällens resultat är Vimmerby i serieledning när alla lag spelat fem matcher. VIBK står på tolv poäng, lika många som tvåan Ingelstad och just de två lagen möts i Vimmerby nästa fredag.

”Elva poäng från nedflyttning”

Att hans lag är i serieledning är inget som Jonas Karlsson vill göra någon stor grej av, snarare tvärtom.

– Vi har bestämt att vi kör tabellfritt som ungdomslagen. Vi är inte ett topplag på papperet så vi får inte hålla på och titta i tabellen. När vi skulle spela mot CL98 började vi se oss som ett topplag efter två segrar och då gick det som det gick. Ett topplag kan gå in och spela på 80 procent och vinna, men det kan inte vi. Vi måste hela tiden vara på topp för att vinna matcher. Just nu är vi elva poäng från nedflyttning, säger Jonas Karlsson.

Berömde 16-åring

VIBK-tränaren berömde många spelare efter storsegern. Mest imponerad var han av 16-årige Oskar Snickars.

– Jag är mäkta imponerad av Oskar Snickars. När vi tog ut A-truppen för ett par månader sedan var han mer tänkt för framtiden och att han skulle få bra träning. I dag spelade han två perioder och han gjorde det lika klokt som en 30-årig veteran. Han tog så mycket smarta beslut och fick dessutom göra sin första poäng. Det var underbart roligt att se honom. Sen var ”Ludde” (Ludwig Strömsten) väldigt bra i kassen och så går det inte att säga annat än att förstafemman var suverän, men det är ju deras roll att göra poäng.

Fakta

VIBK-poängen i kvällens match:

Adrian Brorsson 4+1

Johan Carlsson d.ä, 3+1

Jonatan Green 2+4

Viktor Nilsson 1+0

Jesper Nilsson 1+0

Victor Wall 0+3

Oskar Snickars 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt