TROTS MÄNGDER AV CHANSER – NY FÖRLUST FÖR VIBK

Det blev tredje raka förlusten för Vimmerby IBK. Foto: Simon Henriksson

Trots ett stort spel- och chansövertag kunde Vimmerby IBK inte ta poäng mot CL98. Därmed är VIBK:s tredje raka förlust ett faktum.
Gästerna vann med 7-4.

Inledningen på fredagens hemmamatch var inte den Vimmerby IBK hade önskat. Gästande CL98, fyra i tabellen inför omgången, fick både 0-1 och 0-2 tidigt.

VIBK hade svårt under den första fjärdedelen av perioden, men dominerade sedan fullständigt. Vimmerby IBK skapade ett tiotal kalaslägen och med normal utdelning hade Vimmerby åtminstone nätat vid fem tillfällen. Men oförmåga vid målchanserna – i kombination med Olle Jonssons delikata målvaktsspel – gjorde att hemmalaget var nollat efter öppningsakten.

Mardrömsöppning

Mellanakten, där många nog trodde att VIBK skulle växla upp och vända på drabbningen, blev en mardröm inledningsvis. På drygt fyra minuter gick CL98 fram till 5-0 – och det tvingade tränarduon Peter Kronstrand och Jonas Karlsson att agera. VIBK tog timeout, stuvade om i formationerna och bytte målvakt. Ludwig Strömsten fick ge plats för Patrik Karlsson.

Fortsättningen av andra perioden vanns av hemmalaget med 3-1. Adrian Brorsson reducerade efter pass av Jonatan Green till 1-5, Melvin Hemmingsson skickade dit 2-5 på passning från Jonatan Green och efter att CL98 stuckit emellan med ett 2-6-mål kom 3-6 genom lagkaptenen Johan Carlsson. Gästernas Jonatan Karlberg, som är närmast Jonatan Green i poängligan, gjorde hela tre mål.

Wall reducerade

Trots uppryckningen såg det tufft ut inför den tredje akten. VIBK hade ett extremt bollinnehav, men CL98 jobbade förtjänstfullt i defensiven och slet kopiöst för poängen. De höll också stången i femton minuter. Då hittade Victor Wall in med en 4-6-boll och avslutningen blev dramatisk.

Reduceringsjakten kom dock av sig då VIBK drabbades av en tvåminutersutvisning med drygt tre minuter kvar att spela.

VIBK försökte forcera, tog ut målvakten, men lyckades inte hitta något mer mål. I stället kunde CL98 skicka in 4-7 i tom bur.