Annons:

Nilsson efter debuten:

Vimmerby IBK räckte inte till i Micael Nilssons första match som huvudtränare. Foto: Arkivbild

Nilsson efter debuten: "Det var skitkul"

I tisdags kväll tog Micael Nilsson över som huvudtränare i Vimmerby IBK:s A-lag. Det blev ingen drömstart – men Nilsson tycker att bytet gav effekt.
– Jag tycker att det anammades på ett bra sätt, säger han.

Annons:

I onsdags kväll gav Vimmerby IBK det oväntade beskedet: Peter Kronstrand ut och Micael Nilsson in. I dag gjorde Nilsson sin första match och det blev förlust borta mot Ingelstad med 7-3.

– Vi har bara gjort en träning och på det hinner man inte gå igenom hela boken. Det var skitkul och alla visar inställning i 60 minuter. Jag fick kommentarer om att det var annorlunda från spelarna, och jag har en annan röst och jobbar på ett annat sätt, sedan säger jag inte att det ena är bättre än det andra.

”Ger dem en rejäl fajt”

Vimmerby var bra med i matchen i 40 minuter, med Ingelstad gjorde 4-3 strax före paus nummer två.

– Vi är definitivt med i två perioder och ger dem en rejäl fajt. I tredje har vi inte krafterna och det blev lite rörigt med en del utvisningar som rubbade oss i koncentrationen. Vi sliter och visar inställning i 60 minuter, jag tycker att det var en klart godkänd insats.

”Ett jobbigt motstånd”

Nilsson anser att Ingelstads tyngd fällde avgörandet:

– Vi möter stora och tunga spelare och det är ett jobbigt motstånd. Tyngden och den fysiska biten vägde över till deras fördel, men vi har också chanser och har inte den extra turen med oss. Vi har saker att jobba på och behöver ha mer tempo och längre anfall. Får vi till vårt spel i 60 minuter kommer vi knipa poäng.

I och med förlusten är topplaceringarna så gott som körde för VIBK som nu har nio poäng till Ingelstad med fem matcher kvar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt