Annons:

VIBK MISSADE SERIESEGERN – KAN GÅ UPP ÄNDÅ

Elin Andersson gjorde ett av Vimemrbys mål i förlustmatchen mot Husqvarna. Foto: Simon Henriksson

VIBK MISSADE SERIESEGERN – KAN GÅ UPP ÄNDÅ

Vimmerby IBK:s damer hade chansen att vinna sin division 2-serie men det gick inte vägen. I dagens match mot Husqvarna IK blev det förlust med 2–7. De missade seriesegern men kan fira uppflyttning nästa vecka om Hovslätts IK håller sig kvar i allsvenskan.

Annons:

Vimmerby imponerade stort under första halvan av säsongen och var i kanonform i omgång efter omgång. 

När de slog Husqvarna med 3–1 strax före jul- och nyårsuppehållet var det sjätte raka segern som innebar att de drygade ut serieledningen till sex poäng. 

Under 2019 har det gått tyngre för VIBK, som missade chansen att säkra seriesegern hemma mot Hovslätts IK B förra helgen, och hade sista chansen på söndagskvällen. 

Då gällde det verkligen för Vimmerby IBK:s damer i bortamatchen mot serietrean Husqvarna IK i den sista omgången. 

"Gör för mycket misstag"

Det handlade om vinst för att vinna serien och ha chans på uppflyttning till division 1. Det blev en tung 2–7-förlust för laget som inte har lyckats förvalta sitt lovande utgångsläge och slutar tvåa i serien, tre poäng bakom seriesegraren Hovslätts reserver.

– Vi gör för mycket misstag och är inte riktigt där. Vi skapar mycket chanser men det slarvas i försvarsspelet. Vi släpper in skitmål och får jobba i uppförsbacke hela tiden. Det gör att vi chansar framåt och sen blir det skit bakåt, säger tränaren Jonas Friberg. 

Han anser att laget inte är där på samma sätt som de var i höstas och ger några anledningar. 

– Det är framför allt den dåliga träningsnärvaron och inställningen under veckorna som har varit det största problemet, vilket också är förståeligt när vi spelar väldigt sällan. Det blir ingen kontinuitet samtidigt matchtempot och tänket blir lidande.

Kan fira uppflyttning nästa heg

Elin Andersson gjorde 1–1 för VIBK i första perioden och Greta Koponen reducerade till 2–4 i slutet av andra perioden. 

Trots förlusten är det VIBK bäst placerade representationslaget i serien och VIBK:s framtid beror på hur det går för Hovslätts a-lag i allsvenskan.

– Håller de sig ovanför nedflyttningsstrecket så har vi gått upp, b-lag får inte gå upp i division 1. Vi är på kvalplats just nu. Skulle de åka ner i division 1 så måste det lämnas plats för det laget och då blir det kval mellan ettorna i tvåan, säger Friberg. 

Ingen spelare var värd beröm efter dagens match.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt