Annons:

Elofsson aktuell för ny comeback i VIBK-tröjan

Jonas Elofsson är aktuell för spel med Vimmerby IBK i år. Foto: Linus Johansson

Elofsson aktuell för ny comeback i VIBK-tröjan

Vimmerby IBK kan vara på väg att landa ett meriterat nyförvärv. Jonas Elofsson, 35, har tränat med laget den senaste tiden.
– Jag har en god känsla, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Annons:

Forwarden Jonas Elofsson gjorde comeback i Vimmerby inför säsongen 2016/17 men det blev bara en ettårig sejour i moderklubben. På 20 matcher noterades han för 35 poäng (17+18).

Efter två säsonger utan innebandy kan 35-åringen vara på väg att dra på sig VIBK-dressen på nytt. 

När Dagens Vimmerby når tränaren Michael Elmér på tisdagsförmiddagen bekräftar han att Elofsson är aktuell för en återkomst. 

– Det finns ett ömsesidigt intresse för båda parterna. Vi är helt klart intresserade om han känner att han har tiden som krävs för en satsning. Vi har en centersituation där vi kan behöva få in honom. Med Jonas kompetens som person och spelare kan det vara attraktivt för oss och sedan är det klart att det måste funka i hans livspussel, säger Michael Elmér.

"Han var intresserad"

Elofsson tränade med laget förra veckan och fanns även med på måndagens träning. 

– Vi har kommit överens om att han ska göra några pass till. Min tanke är att vi ska stänga truppen efter nästa helgs cup i Göteborg och Jonas Elofsson är en spelare som vi tittar på, säger Elmér. 

Vem var det som tog kontakt?

– Det har funnits ett gemensamt intresse så det har förts diskussioner ett tag. Vi bjöd in honom och han var intresserad. Vi skulle få till en annan konkurrens med Jonas i laget och jag ser honom som center. 

Vad avgör om han spelar med er eller inte?

– Vi måste veta att vi får en spelare som kan göra det vi förväntar oss att han ska göra. Säger han nej så kan jag inte ändra på det men vi kommer diskutera saken och kolla på ett upplägg.

Elmér tror på spel för Wall

En av VIBK:s bästa spelare de senaste säsongerna, Victor Wall, har inte bestämt sig för om det blir något spel med VIBK i år. 

– Vi får se hur det blir. Han tränar ändå för fullt med oss och ska följa med till Göteborg. Jag hoppas att han kör med oss och jag är av den uppfattningen att han kommer fortsätta.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt