Annons:

Backen bjöd på offensiva raider: ”Var kul”

Jens Lidesjö gjorde sin bästa insats för säsongen mot Månsarp. Foto: Ossian Mathiasson

Backen bjöd på offensiva raider: ”Var kul”

Jens Lidesjö gjorde en stabil insats och bjöd på flera offensiva raider i segermatchen mot Månsarp.
– Det var kul. Jag gick till och med till en tunnel, det händer inte ofta, säger backen efter säsongens nionde viktoria.

Annons:

Vimmerby IBK har slagit rot i toppen av division 2-innebandyn och radar upp stabila insatser och segrar. 

Månsarp avfärdades ganska enkelt på fredagskvällen även om gästerna försvarade sig på ett bra sätt och var farliga i sitt omställningsspel, framför allt i inledningsperioden. VIBK fick hål på gästerna i upptakten av andra perioden och gick ifrån till 3–0. Även om Månsarp reducerade till både 3–1 och 4–2 kom VIBK tillbaka med snabba repliker och säkrade 6–2-segern i andra perioden.

"Kan utveckla den biten"

Hela tredjefemman imponerade och Jens Lidesjö gjorde säsongens bästa insats. 

– Det kändes rätt bra. Det var skönt att spela med Hampus (Svenssson Starkenberg), vi har inte tränat så mycket med varandra. Alla i vår femma gjorde det bra och det var skönt att vi gick plus, säger Jens Lidesjö. 

Det var inte bara defensivt arbete som gällde för VIBK:s tredjefemma i afton. De skapade massor av chanser där Kevin Hultman gjorde dubbla mål. 

– De två andra femmorna är helt fantastiska rent offensivt och defensivt. De ska göra poängen och det är skönt att vi kan bidra också. Det har vi inte gjort så mycket, vi har mest försökt spika igen. Nu kan vi kanske utveckla den biten, säger han. 

Bjöd på tunnel

För Jens Lidesjö blev det flera offensiva utflykter. 

– Det kändes bra och jag fick springa och göra offensiva raider. Det var kul. Jag fick till och med till en tunnel, det händer inte ofta. 

Vimmerby toppar serien med nio segrar på tio matcher och Lidesjö pratar om att ta en match i taget. 

– Det låter kanske lite klyschigt, men vi får försöka se varje match som en final. Jag tycker att vi höll den nivå som krävdes för att klara av denna match och så måste det fortsätta.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt