VIBK chanslöst mot suveränen – föll med tvåsiffrigt

Vimmerby IBK hade inte skuggan av en chans mot serieettan Craftstadens IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s damer hade det svettigt i afton. Obesegrade serieledaren Craftstadens IBK var inte nådiga och gjorde tvåsiffrigt (10–2) på jumbon.

Seriesuveränen från Oskarshamn blev för tuff. Bottenlaget Vimmerby IBK orkade inte stå emot tyngden och pressen hos Craftstaden, som kom till Vimmerby med tio raka segrar och 71–28 i målskillnad.

VIBK höll stången i lite mer än en halv period. Sedan blixtrade Craftstaden till och la in ett ryck med fem mål på mindre än fem minuter i slutet av första perioden. Efter den knocken reste sig inte VIBK och Craftstaden, som hade ett stort spel- och chansövertag, vann med betryggande 10–2. VIBK snyggade till siffrorna mot slutet av matchen. Emma Sjökvist gjorde det första tröstmålet hon forcerade in en retur från nära håll och Greta Koponen satte en straff i krysset.

VIBK är kvar på jumboplatsen i division 1 med sina tre poäng, lika många poäng som Ryds SK på säker mark.

16-åriga målvakten Wilma Djurstedt var bäst i VIBK med flera bra räddningar.