Annons:

Stort drama när VIBK föll: ”Hade varit rätt gött med 7–7

Det ville sig inte riktigt för Albin Alfonssons Vimmerby i seriefinalen mot CL98. Foto: Stefan Härnström

Stort drama när VIBK föll: ”Hade varit rätt gött med 7–7"

Vimmerby IBK förlorade även det andra mötet mot CL98 efter galen dramatik. 
– Det hade varit rätt gött att få med sig 7–7 för publiken och inramningen, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Kvällens seriefinal mellan Vimmerby och CL98 i division 2 bjöd på härlig fredagsunderhållning och hade det mesta som man kan förvänta sig av en innebandymatch med 714 åskådare på läktarna. 

Michael Elmér ville se sitt lag göra en bra match och det var precis vad han fick även om det inte genererade i någon poäng. 
Efter Jonatan Greens 6–7-reducering öste VIBK på för fullt framåt och skapade en uppsjö tokheta lägen utan att överlista gästernas skicklige målvakt. 

– CL var riktigt effektiva. Det var en riktigt bra match som säkert var i publikens smak. Alla bitar med publiktrycket, inramningen och Johan Carlssons signering byggde givetvis upp en bra stämning. Att vi inte var mer effektiva än så gjorde att CL kvitterade ut tre poäng, säger Michael Elmér. 

"Orutinerade avslut"

Gästande CL98 gick ifrån till välförtjänt 4–2-ledning i första perioden och utökade till 5–2 innan Vimmerby klev in i handlingarna på allvar och skapade förändring.

– Från början av andra perioden och framåt var det vår match. Deras målvakt gjorde en del bra räddningar samtidigt som vi sköt i ramen fyra gånger. Jag hade inte varit ledsen om vi hade fått in 7–7. Vi tog också en del orutinerade avslut som vi kommer få jobba med framöver, säger Elmér. 

Vad säger du om slutforceringen?

– Vi fick kasta om en del när Elofsson (Jonas) gick sönder. Det finns ingen som kan säga att vi inte gjorde vad vi kunde. Nu är det som det är. Ska man förlora mot något lag så är det väl mot de som är minst lika bra eller snäppet bättre än oss. Det får man gilla. 

Fyra mål av Green

CL98 övertog serieledningen i division 2 från Vimmerby, som har sex poängs försprång till Ingelstad på tredjeplatsen och sju poängs försprång till fyran Nybro. 

– Det återstår sju superviktiga matcher och det kommer leva hela vägen fram till sista omgången. Vi tar ändå sex poäng av nio möjliga i januari. Jag är sällan nöjd när man förlorar men jag tycker ändå att vi kan kvittera ut godkänt för 60 minuter. Det hade varit rätt gött att få med sig 7–7 för publiken och inramningen. Det är 21 poäng som ska fördelas och vi behöver ha merparten av dem. Nu får vi gnugga i två veckor och ladda för matchen mot Karlskrona. 

Fyramålsskytten Jonatan Green och Johan Carlsson var klart bäst i VIBK, likaså målvakten Patrik Karlsson, som bland annat räddade en straff i andra perioden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt