VIBK höll undan till seger efter dramatik

Ricky Gustafsson gjorde mål i VIBK:s 3-2-seger. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IBK ledde bortamatchen mot Kalmarsund ungdom med 3-0 efter två perioder. Då talade mycket får att laget skulle ta en bekväm seger. Och visst blev det tre poäng, men ”bara” seger med 3-2.

Det dröjde 19 minuter och 45 sekunder innan Vimmerby gjorde matchens första mål. Den som hittade rätt var Jonatan Green, assisterad av Victor Wall.

Halvvägs in i den andra perioden fyllde sedan Jonas Friberg, assisterad av Jonatan Green, på till 2-0. Och med sekunden kvar att spela av perioden gjorde Ricky Gustafsson 3-0. Assisten stod Victor Wall för.

I det läget såg VIBK ut att gå mot en relativt säger seger. Men säker blev den absolut inte. Kalmarsund ungdom reducerade till 3-1 med mindre än tio minuter kvar att spela och 17.11 in i perioden kom också 3-2. Närmare än så kom dock inte hemmalaget och Vimmerby kunde därmed ta tre mycket viktiga poäng.

Vi återkommer med mer om matchen senare i kväll.