Annons:

Ny seger på bortaplan: ”Vi gynnas av en större plan”

Vimmerby fick jubla över säsongens andra seger. Foto: Linus Johansson

Ny seger på bortaplan: ”Vi gynnas av en större plan”

Vimmerby IBK tog en rysarseger borta mot Kalmarsund ungdom i kväll. – Vi gjorde en riktigt bra bortamatch. Framförallt jobbade vi som ett lag, säger VIBK-backen Ricky Gustafsson efter 3-2-segern.

Annons:

Borta bra, men hemma bäst. Nja, den devisen stämmer inte på Vimmerby IBK fyra matcher in på säsongen. Borta bra, hemma betydligt sämre, är en beskrivning som passar bättre så här långt. I kväll tog VIBK sin andra raka seger på bortaplan. Hemma har det däremot blivit två raka 6-3-förluster.

– Vi gynnas av en större plan där vi kan bryta och kontra på ett annat sätt.  Vi har ju alltid varit bra hemma, men det känns som att det blir lite trångt och sen kanske vi har gjort det lite omständligt också, säger Ricky Gustafsson. 

Täckte fler skott

I kvällens match ledde Vimmerby med 3-0 efter två perioder. Kalmarsund var dock nära att ta ikapp underläget - men VIBK höll undan till tre mycket viktiga poäng.

– De fick in något skitmål till 3-1. De hade väl tjänat ihop till det. Sen kastade de in en boll och drog till med en volley i slottet till 3-2. Jag tyckte ändå inte att det var någon större fara på slutet.

I det stora hela var Ricky Gustafsson nöjd med VIBK:s insats.

– Vi satte defensiven på ett bra sätt. Alla jobbade hem och vi kom till en hel del kontringar. Kalmarsund hade lite mer boll än oss stundtals, men vi låg bra i positionerna. Vi täckte betydligt mer skott i dag än i tidigare matcher. Sen tycker jag att ommöbleringarna i femmorna slog väl ut också. 

Berömde Strömsten

VIBK-backen berömde också målvakten Ludwig Strömsten.

– Han var riktigt bra, en av våra bättre spelare.

VIBK ligger just nu sjua i tabellen, men har bara tre poäng till serieledning.

Vimmerbys målskyttar mot Kalmarsund: Jonatan Green, Jonas Friberg och Ricky Gustafsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt